Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri Komitemizin idari ve akademik personelimize yönelik organize ettiği uzmanlarla çevrimiçi sohbetler serisinin ilki 6 Ocak Çarşamba akşamı gerçekleşti.

“Nefes Tekniklerine Giriş” konulu söyleşide konuğumuz dünya serbest dalış rekortmeni ve Serbest Dalış Milli Takım Antrenörü Cenk Devrim Ulusoy oldu. Özellikle dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle geçici olarak evlerimizde izole hayat sürdürmek zorunda kaldığımız bu dönemde oluşan endişe ve kaygıyı azaltacak doğru nefes teknikleri hakkında bilgi veren ve pratik uygulamalar yaptıran Cenk Devim Ulusoy’a bu keyifli ve yararlı söyleşi için teşekkür ediyoruz.

Cenk Devrim Ulusoy kimdir?

Cenk Devrim Ulusoy yeteneği ve başarısı sayesinde 9 yaşında Yüzme Milli Takımına seçilen, üniversite yıllarına kadar sürdürdüğü yüzme sporunda yurt içi ve yurt dışı müsabakalarında 600’den fazla madalya kazanmış bir sporcu. Aynı zamanda 2003 yılında başladığı Serbest Dalış Branşında Türkiye’yi gururlandıran pek çok rekora imza atmış olan Cenk Devrim Ulusoy’un bu branşta 2 Dünya Şampiyonluğu, 2 Avrupa Şampiyonluğu, 1 Sualtı Oyunları Şampiyonluğunu bulunmaktadır. Ulusoy, kariyerine Serbest Dalış (Milli Takım) antrenörlüğü, nefes teknikleri ve stres yönetimi eğitimleri vererek devam etmektedir. İş verimliliğini arttıran motivasyon konuşmaları da yapan Ulusoy, “Tek Nefes” ve “Nefes ve Sen” adlı iki kitabı yayınlanmıştır.