Hisar Okullarındaki eğitim hayatına İlkokul 4. Sınıfta yaşında başlayan Derev Clara Kösedağ 2015 yılında Hisar Lisesinden mezun oldu.

Her zaman renklere, ahenge, boyalara ve el yapımı tasarımlara meraklı olduğunu anlatan mezunumuz kendi duygu ve düşüncelerini en iyi ifade edebileceği alanın moda olduğuna inanarak, Lise mezuniyeti sonrasında moda tasarımı okumaya karar verdi. Başarılı bir dereceyle İstanbul Teknik Üniversitesi & SUNY çift diploma Moda Tasarımı bölümünü kazanan Derev, iki yıl İTÜ’de, iki yıl da New York Fashion Institute of Technology’de öğrenim görerek lisans eğitimini tamamladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 3. Sınıfta organize ettiği defilede, kendi tasarladığı koleksiyonu ile Koton Onur Ödülü alırken; mezuniyet tez projesi ise “Fashion Institute of Technology – 2020 Future of Fashion Show” filminde ve sergisinde yer almak üzere seçildi. Tüm bu ödüllerin sadece yetenekten ibaret olmadığını; başarının ancak azimle çalışarak geleceğine inanan Derev, Hisar Okullarının kendisine çok yönlü olmayı, denemekten asla korkmayarak, cesaretle her türlü yeniliğe açık olmayı öğrettiğini belirtiyor.

Şimdilerde, yaklaşık bir buçuk yıl önce temellerini attığı kendi markası “Declara” üzerine yoğun bir şekilde çalışan mezunumuz, kariyer hedeflerine sınır koymuyor. “Declara” ismini ileride sadece Türkiye’de değil, dünyada pek çok kişinin dolabında zevkle tercih ettiği bir marka yapmayı hedefleyen Derev, markasını aynı zamanda farklı ve özgür bir çerçevede konumlamak istiyor.

Hisar Okullarını kendisi için sımsıcak bir yuva ve dönüm noktası olarak tanımlayan mezunumuz, Hisarlı olmayı ise özgür, özgün ve cesur olmakla eş görüyor. Hayallerine sınır koymayan nice Hisarlı gibi sevgili Derev’e de yürekten başarılar diliyoruz.