Toplum Hizmetleri Bölümümüz, tüm dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olan iklim değişikliği konusunda tüm çalışanlarımıza ve Lise öğrencilerimize açık olarak gerçekleşen bir dizi çevrimiçi atölye düzenledi.

Alanında uzman konuşmacıların yer aldığı atölyelerde iklim değişikliği politikası, iklim adaleti, karbonsuzlaşma trendleri, Avrupa Yeşil Mutabakatı, Paris Antlaşması, Türkiye’nin dönüşüm ihtiyaçları ve iklim krizine karşı mücadele yöntemleri gibi pek çok konu tartışıldı. Birbirinden zengin içerikli atölyeler katılımcılara iklim konusunda farkındalık kazandırırken aynı zamanda bir eylem grubu oluşmasını da sağladı.

Tüm bu çalışmaların neticesinde Hisar çalışanları ve Lise öğrencilerimizden oluşan “İklim Değişikliği Eylem Grubu” edindiği bilgi birikimini hem Okul toplumumuzla hem de çevre okullarla paylaşmak üzere bir eylem planı oluşturmak üzere harekete geçti. Stanford Üniversitesi Öğretmen Eğitim Programı Bölümünün iklim değişikliği ünite planını Türkiye’ye uyarlamak üzere, Stanford Üniversitesi akademisyenleri ile bir araya gelen eylem grubumuz, büyük bir heyecanla çalışmalarına devam etmekte.