Çeşitliliği kabul eden, kapsayıcı bir okul ortamı oluşturma hedefiyle, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümümüz 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında tüm hafta boyunca Okulöncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise seviyelerimizdeki öğrencilerimize yönelik çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenleyerek, öğrencilerimize “tüm renklerimizle birlikte biziz” mesajı verdi.

Buna göre;

Okulöncesi ve İlkokul dersliklerinin yer aldığı A Blok binamızda down sendromuna dikkat çekecek posterler asılırken, 5-6 yaş sınıflarımızdaki öğrencilerimiz farklı renkte çoraplar giyerek, Down Sendromlular Günü hakkında öğretmenleri ile paylaşımlarda bulundular.  

Öte yandan, Okulöncesi ve İlkokul seviyesinde verilen Rehberlik derslerinde videolar üzerinden öğrenciler ile sohbet edilerek bireysel farklılıklar üzerine bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca Okulöncesi öğrencilerimiz ile farklılıklarımıza dair bir hikaye kitabı da okundu.

Ortaokul öğrencilerimiz derslerinde TEDX’teki ilk Down Sendromlu konuşmacı olan Robert Cem Osborn’un konuşmasını izlediler. 8. Sınıf öğrencilerimiz https://www.downturkiye.org/rengimiz-belli-olsun etkinliğine destek çalışması yaparken Down Sendromu Farkındalık Günü için de bir poster hazırladılar.  

Lisede “Down Sendromu Farkındalık Günü” ile ilgili hazırlanan sunum tüm sınıf seviyelerine e-posta yoluyla iletildi. Sunumda, down sendromunun ne olduğu, down sendromlu bireylerin karşılaştıkları ayrımcılıkla nasıl mücadele edilmesi gerektiği, ve kapsayıcılık kavramı çeşitli video ve proje örnekleriyle desteklenerek anlatıldı.

K-12 seviyesinde ise Rehberlik Bölümümüz ve Toplum Hizmetleri Ofisimizin işbirliğinde gerçekleştirilen söyleşide Türkiye Down Sendrom Derneği Kurucu Başkanı Fulya Ekmen öğrencilerimizle bir araya geldi. Derneğin projelerinde yer alan down sendromlu bir gencin de yer aldığı söyleşi tüm katılımcılar için faydalı bilgi ve deneyimler sağladı.