Okulumuzun 25. Yılını kutladığımız 2021-2022 yıllarında öğrencilerimizle birlikte geleceği düşünmek, hayal etmek ve tartışmak istiyoruz. Bu kapsamdaki projelerimizden ilki, Ortaokul öğrencilerimizin “Yazma Becerileri Merkezi Uzay Haftası Yazı Yarışması” kapsamında; fen bilimleri derslerinde uzay ve gezegenler konularındaki öğrenimlerinden yola çıkarak kaleme aldıkları ve seslendirdikleri çalışmalardan oluşuyor.

Bu proje, okulumuzun, dijital çağın gerektirdiği becerilerin kazandırılması amacıyla benimsemiş olduğu STEAM eğitim modelinin, yaratıcı yazarlığı da kapsayacak şekilde müfredatımız ile bütünleştirilmiş olmasının sonucu olarak ortaya çıktı. Öğrencilerimizin şiir ve kısa hikayeler olarak kaleme aldıkları çalışmaların her biri, Kültür Merkezimizin desteği ile animasyon videolara dönüştü.

Gençlerimizin, geleceğe dair bilinmezliklere olan ilgileri ile ortaya çıkardıkları birbirinden yaratıcı 7 çalışmadan oluşan “Hisar Öğrencilerinden Gelecek Hikayeleri” animasyon video serisinden her hafta bir öğrenci çalışmamızı paylaşıyor olacağız.

Öğrencilerimizi kutluyor; 25. yıl etkinliklerimizde bu aydınlık çalışmaların hepimize umut aşılamasını diliyoruz.