Leonardo Da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan, Türkiye Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nin önerisiyle, 2012 yılında Unesco tarafından “Dünya Sanat Günü” olarak kabul edilmiştir.

Hisar Okulları olarak eğitim sistemimizi kurgularken öğrencilerimizin sanatın amacı, anlamı ve değeri üzerine yoğunlaşmalarını; topluma ve kültüre katkı sağlayan bireyler olarak yetişmelerini önemsiyoruz.

Bu kapsamda Görsel Sanatlar Bölümümüzün önderliğinde 13-27 Nisan tarihleri arasında çeşitli ders etkinlikleri ile Dünya Sanat Gününü tüm öğrencilerimizle birlikte kutlarken, İlkokul öğrencilerimiz Leonardo’nun ünlü Mona Lisa eserini farklı resim teknikleri ile yorumlayarak bireysel çalışmalarını oluşturdular.

Keyifle izlemenizi umduğumuz kısa videomuzu sizlerle paylaşıyoruz; dünya sanat günü kutlu olsun.