Okulumuzun 25. Yılı onuruna düzenlediğimiz “Hisar Konuşmaları: Geleceği Tartışmak…” konferans dizisinin ilkini Mart ayında yaşam bilimleri alanında çok değerli konuklarımızla birlikte gerçekleştirdik.

Geleceği gelişen teknolojiler, inovasyon ve etik değerler bakış açılarından mercek altına almaya devam edeceğimiz, “Daha Yeni Başlıyoruz: İnsan, Doğa ve Yapay Zeka…” başlıklı ikinci konferansımız 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 10.30’da gerçekleşecek.

Konferansımızda değerli konuklarımız gazeteci Füsun Sarp Nebil, Çevre Bilimci ve Ashoka Kıdemli Üyesi Uygar Özesmi ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı ile birlikte tarım toplumundan yapay zeka teknolojilerine uzanan yeni geleceği değerlendirirken gezegenimizin sürdürülebilirliği konusuna da tartışmaya açacağız.

Okulumuzun toplumsal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiği “Açık Kaynak” yaklaşımı sayesinde, ikinci konferansımız da Türkiye genelinde öğrenciler, aileleri ve eğitimcilerle paylaşılmak üzere topluma açık ve canlı olarak yayınlanacak.

Hisar Okulları 11. Sınıf Öğrencisi Hazal Aylin Kara ve 12. Sınıf öğrencisi Can Aydın’ın da sorularıyla bizlere eşlik edeceği konferansımız Zoom platformunda gerçekleşecek olup eş zamanlı olarak YouTube kanalımızdan da izleyebilirsiniz.

Öğrencilerimizin düzenlenme aşamasına aktif olarak katıldıkları konferansımızda sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.


Hisar Konuşmaları II: Geleceği Tartışmak….
Daha Yeni Başlıyoruz: İnsan, doğa ve yapay zeka…

Tarih: 29 Nisan 2021, Perşembe
Saat: 10.30
Konuklar: Füsun Sarp Nebil, Uygar Özesmi, Faruk Eczacıbaşı
Zoom Webinar:  https://zoom.us/j/93385175239?pwd=c0JaRCs2UVgyTHJwL0xQYkVWU0haUT09
 


Konuşmacıların Özgeçmişleri:

Füsun Sarp Nebil

Füsun Nebil İTÜ’den Nükleer Yüksek Mühendis olarak mezun olduktan sonra bilişim ve telekomünikasyon alanlarında çalıştı. 2000 yılında kurduğu turk-internet.com sitesinde telekomünikasyon ve bilişim alanlarında habercilik yapan Nebil’in EMO, Boğaziçi Mezunlar Derneği, Hukuk konulu dergi ve sitelerde teknoloji alanında makaleleri yayınlanmakta. T24 haber sitesinde 7 yıldır düzenli olarak köşe yazarlığı yapan Nebil, çeşitli derneklerde üyelik ve yöneticilik yaptı. Nebil’in “Bitcoin ve Kripto Paralar, Sistemi Yıkan Bir Araç Olabilecek mi?” isimli bir kitabı bulunuyor.

Dr. Uygar Özesmi

Çevre Bilimci ve Ashoka Kıdemli Üyesi Dr. Uygar Özesmi, ekolojik ve sosyal adalet için türetim ekonomisi oluşturmak üzere hayata geçirdiği Good4Trust.org’un Kurucusu ve Kışkırtıcısı. Özesmi aynı zamanda Türetim Ekonomisi Derneği’nin başkanlığını yürütüyor. Kadir Has Üniversitesi Enerji Sistemleri, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji ve Bilgi Üniversitesi İşletme bölümünde misafir öğretim üyesi olan Uygar Özesmi, Ashoka Vakfi ve ENİVA Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi. Özesmi’nin 100’den fazla bilimsel yayını, sayısız popüler makalesi, bir kitabı ve Açık Radyo’da her gün yayınlanan bir programı bulunuyor.

Faruk Eczacıbaşı

Berlin Teknik Üniversitesinde yüksek öğrenimini tamamlayan Faruk Eczacıbaşı, 1980 yılında Eczacıbaşı Topluluğuna katıldı ve uzun yıllar topluluğun “e-dönüşüm” sürecini yönetti. Halen başkanlığını yürütmekte olduğu, Türkiye’nin endüstri dönemi sonrasına hazırlık vizyonuyla 1995 yılında kurulan Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) aracılığıyla, çeşitli araştırma raporlarının hazırlanması ve bu konudaki politikaların şekillendirilmesi için çalışıyor. 1996 yılında Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını üstlenen Faruk Eczacıbaşı, halen bu görevi sürdürüyor. 2018 yılında yayınlanan “Daha Yeni Başlıyor” isimli kitabıyla teknolojik gelişmelerin getirdiklerini ve götürdüklerini inceliyor, gelecekte dünyayı iyisi ve kötüsüyle nelerin beklediğini tartışıyor.