Hisar Ortaokulu Eko-Okul öğrencilerimiz tüm seviyelerdeki öğrencilerimizi, velilerimizi ve okul çalışanlarımızı Küresel Eylem Günleri 2021 Kampanyasına katılmaya davet ediyor.

1981 yılında kurulmuş, kar amacı gütmeyen, dünya çapında toplam 76 ülkeyi temsil eden üye organizasyonlarla çalışan Uluslararası Çevre Eğitimi Vakfı (FEE), iklim krizi, biyo-çeşitliliğin azalması ve çevre kirliliği problemlerine “Küresel Eylem Günleri 2021” (Global Action Days 2021) kampanyası ile dikkat çekmek ve farkındalık yaratmayı hedeflemektedir.

Now.Here. ortaklığında gerçekleşecek Küresel Eylem Günleri 2021 Kampanyası süresince Ortaokul öğrencilerimiz de Google Classroom Fen Bilimleri sınıflarında her hafta sırasıyla “Küresel Biyoçeşitliliğin Korunması”, “Çevre Kirliliğinin Azaltılması” ve “İklim Eyleminin Güçlendirilmesi” başlıklarında belirlenmiş etkinlikler paylaşacaklar. Bu etkinlikler aynı zamanda TreasureEarth aplikasyonu içinde de yer alacaktır.

Öğrencilerimizin çalışmalarını takip etmek ve onlara destek olmak için katılımcılardan 21 gün boyunca aşağıdaki adımları gerçekleştirmeleri beklenmektedir: 

  1. Aşağıdaki linklerden birini tıklayıp TreasureEarth aplikasyonunu indiriniz ve kendiniz adına bir kullanıcı oluşturunuz (sign up butonunu tıklayınız): 

Google Play Store (Android)

App Store (IOS)

Türkiye için PORsYbp aktivasyon kodunu kullanınız.

  1. 19 Nisan 2021 Pazartesi günü, #MyActionsMatter Kampanyası, aplikasyon içerisinde “campaigns” bölümünün altında görünüyor olacaktır. “join” başlığını tıklayıp kampanyaya katılabilirsiniz. Ardından 21 gün boyunca her güne farklı bir etkinlik, gerçekleştirmeniz için aplikasyonda belirecektir. 

  2. Bir eylemi gerçekleştirmeyi seçtiğinizde “Complete this task” başlığını tıklayınız. Böylece etkinlik, günlüğünüze bağlanacaktır. ÖNEMLİ NOKTA: Sayfayı yenilemek için sayfayı tek parmağınızla aşağı kaydırınız. Gerçekleştirdiğiniz eylem sayfada görünmezse sayfayı bu yöntem ile yenileyebilirsiniz.

Eylemler, 19 Nisan 2021 Pazartesi günü itibari ile her hafta  Eko-Okullar Uluslararası Web Sitesi’ne de yüklenecektir. Böylece aplikasyonu indiremeyen katılımcılar da etkinliklerini gerçekleştirmeye devam edebilecektir. 

Sıkça sorulan sorular için: https://www.ecoschools.global/faq adresini ziyaret edebilirsiniz. Sosyal medya paylaşımlarınızda #MyActionMatters etiketini kullanabilirsiniz.