Yolu; Hisar Okulları ile Lise hazırlık bölümünde kesişen İrem Yılmaz Akçay, 2011 yılında Hisar Lisesinden mezun oldu.

Lise 3. Sınıftayken Hisar Yurtdışı Danışmanlık Ofisinin rehberliğinde yurtdışı üniversite başvuruları için portfolyosunu hazırlayan İrem, gelen kabuller arasında Londra’da yer alan Kingston Üniversitesini tercih etti ve 2014 yılında bu üniversitenin BA(HONS) Architecture bölümünden mezun oldu. İstanbul’a dönerek Bahçeşehir Üniversitesinde mimarlık eğitimini tamamlayan İrem, Autoban, Emre Arolat Architects, Servotel ve Seba İnşaat gibi Türkiye’nin önde gelen mimarlık firmalarında çalıştı. Şimdilerde İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde yüksek lisans öğrencisi olan İrem, her mimari eserin bir felsefesi olduğunu düşünüyor. Felsefe eğitiminin hem mimarlık alanında hem de genel yaşam yöneliminde kendisini çok beslediğine inanıyor.

Hisar’da eğitim aldığı süre boyunca Bir Dilek Tut ve LÖSEV gibi kuruluşların sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak yer alan İrem, kulüp faaliyetleri ve toplumsal hizmet çalışmalarının iş hayatı adına çok önemli bir simülasyon oluşturduğuna ve kişiyi geliştirdiğine inanıyor. Küçüklükten beri en büyük hayalinin, üretmek ve tasarladığı her şeyin bir esere dönüşmesi olduğunu anlatan İrem, Hisar Lisesindeki öğretmenlerinin yeteneklerini keşfetme ve kariyerini şekillendirme konusunda çok yardımcı olduklarını belirtiyor. Lisede okurken sanat alanındaki kabiliyetini fark eden öğretmenlerinin yönlendirmesi ile Nature’s Voice Our Choice (NVOC)’ın düzenlediği uluslararası bir yarışmaya katılan ve burada birincilik derecesi alan mezunumuz, bu başarı sonrası çizim yapmaya odaklanmış ve ilk kişisel yağlı boya sergisini açma başarısını göstermiş.

Mimarlık kariyerinde pek çok prestijli firma ile çalıştıktan sonra “ÎARA” isimli kendi şirketini kuran İrem, şimdilerde bu şirket altında iki ayrı marka ile ilgileniyor:

Bir mimarlık ve tasarım stüdyosu olarak doğan “ÎARA Créatif Studio”da, mimarlık, iç mimarlık, mobilya tasarımı, dekorasyon ve danışmanlık üzerine hizmet veren mezunumuz, yakında açacağı web sitesi ile kendi markasına ait özel üretim tasarım mobilyalar da sunmayı planlıyor. Bu web sitesinde aynı zamanda yerli ve yabancı tasarımcıların ürünlerinin sergileneceği online bir alışveriş sayfası da yer alacak. 

Mimarlık eğitiminin yanında mücevherat üzerine de uzmanlaşan İrem, çizime ve el işçiliğine olan yatkınlığını avantaja dönüştürerek “ÎARA Fine Jewellery” mücevher markasını yaratmış. Mezunumuz başarılı bir mimar olmanın yanı sıra başarılı bir mücevher tasarımcısı, sadekar ve mıhlama ustası. “ÎARA Fine Jewellery” markası altında gümüş, altın ve değerli taşlar kullanılarak her biri birbirinden farklı olan ve tasarımları tamamen el işçiliğiyle hazırlanan özel ürünler yaratılıyor.

Gelecek hedeflerinde kurucusu olduğu ÎARA Créatif Studio ve ÎARA Fine Jewellery markalarını geliştirmek ve daha da iyi yerlere taşımak olan İrem Hisar Okullarını kendini keşfettiği ve hayaller kurmasını sağlayan okuldan öte bir yer olarak tarif ederken, Hisarlı olmayı ise özgür ve yaratıcı olurken aynı zamanda toplumsal bilinç ve duyarlılığı olan, köklerine bağlı bir birey şeklinde tanımlıyor. Geçtiğimiz Ocak ayında, ÎARA Créatif Studio markası ve projeleri ile Türkiye’nin önde gelen dekorasyon dergisi Home Art’ın 2021 sayısında yer alan sevgili mezunumuz İrem’e gönülden başarılar diliyoruz.