Araştırmalara göre her yıl denizlere yaklaşık 8 milyon ton plastik atığın atıldığı belirtiliyor. Bu; denizlere her saniye bir çöp arabasının taşıyacağı kadar plastik atığın bırakıldığını gösteriyor.

Tek kullanımlık plastik ürünlerin çevre ve sağlığımız üzerindeki etkilerinin şiddetli ve küresel sonuçlar doğurduğuna dikkat çekmek isteyen üç Lise öğrencimiz “geri dönüşümsüz plastik kampanyası” başlattılar.

9. Sınıf öğrencilerimiz, Alida O., Dafne O. ve Kayla K.’nın “Türkiye’deki tek kullanımlık plastikler yasaklansın” imza kampanyasına destek olmak için web sayfasını ziyaret edebilir ya da öğrencilerimizi instagram üzerinden takip edebilirsiniz.

Kampanya Web Sayfası

Instagram: @hisarglobalactivists_

Hisar Okulları olarak öğrencilerimizin çevre duyarlılığı konusunda farkındalık kazanmalarını önemsiyoruz.  Pandemi koşullarında sağlık ve güvenlik tedbirlerinin öncelik kazanmış olmakla birlikte kurum olarak da bu duyarlılıkla hareket etmeye özen gösteriyoruz. Öğrencilerimizi bu anlamlı çalışmaları için kutluyoruz.