Okulumuzun 25. Yılı onuruna düzenlediğimiz, geleceği farklı bilim dalları ve teknoloji alt başlıkları altında, alanında uzman konuklarımızla ele aldığımız “Hisar Konuşmaları: Geleceği Tartışmak…” konferans dizisine, 3 Haziran 2021 Perşembe günü saat 17.00’de gerçekleştireceğimiz üçüncü konferans ile devam ediyoruz.

“Sistemik Düşünme: Dönüştürücü Eğilimler” başlıklı konferansımızda günümüzde karşı karşıya olduğumuz, gezegenimizin ve insanlığın geleceğine “etkisi katlanarak büyüyen” gelişmeleri ve bu yeni geleceği yönlendirebilecek yetenekleri yetiştirmek için mecbur olduğumuz eğitim  yaklaşımını mercek altına alacağız.

Değerli konuklarımız IIER Başkanı, Enerji ve Eko-sistem Uzmanı, Avrupa Birliği STEM Elçisi, düşünce lideri, konuşmacı ve yazar Hans van der Loo ve Amerika’da Silikon Vadisi’nde ve İstanbul’daki çalışmalarıyla inovasyon, teknoloji, gelecek vizyonu konularında öncülük yapmakta olan  Ayşegül İldeniz ile geleceğe dair pek çok sorunun yanıtını aramaya devam edeceğiz. 

Günümüzdeki gelişmelerin etkisi neden katlanarak büyüyor? Bu etkinin neden sonuç ilişkisi nedir?  Yeni geleceğe yönelik yetenekleri geliştirme sürecinde  eğitim sistemini nasıl dönüştürmeliyiz? STEM gerekli eğitim sistemine ne derece uyuyor? Yenilikçi, dönüştürücü ve çığır açan düşünme sisteminde sistematik yaklaşım neden gereklidir? Teknoloji geleceği değiştirebilir mi? Bizi neler bekliyor? Üçüncü konferansımızda Hisar Okulları 12. Sınıf öğrencilerimiz Deniz Uzun ve Lara Nahcivan’ın da katılımlarıyla yine ilgi çekici pek çok soru soracak ve alanındaki uzmanlardan bu soruların yanıtlarını alacağız. 

Hisar Okullarının toplumsal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiği “Açık Kaynak” yaklaşımı sayesinde, ikinci konferansımız da Türkiye genelinde öğrenciler, aileleri ve eğitimcilerle  paylaşılmak üzere topluma açık ve okulumuzun Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak. Öğrencilerimizin düzenlenme aşamasına da aktif olarak katıldıkları konferansımızda sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Hisar Konuşmaları: Geleceği Tartışmak….
Sistemik Düşünme: Dönüştürücü Eğilimler

Tarih: 3 Haziran 2021, Perşembe
Saat: 17.00
Konuklar: Hans van der Loo, Ayşegül İldeniz 

Zoom Webinar: Linke tıklayınız.
Meeting ID: 988 9338 7937
Şifre: 660754
YouTubeLinke tıklayınız.

Konuşmacıların Özgeçmişleri:

Hans van der Loo

İşletme alanında yüksek lisans derecesi bulunan Hans van der Loo, lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Breukelen, Paris, Oxford, Düsseldorf ve Tokyo’da tamamlamıştır. Çalışma hayatına McKinsey’de başlamıştır. Ardından Shell’e katılarak 40’tan fazla ülkede görev yapmıştır. Halen Shell’in Avrupa’daki lobi faaliyetlerinin başında görev almaktadır. Brüksel’de bulunan BusinessEurope Danışma Konseyi’nin üyesi ve Shell’in ERT’deki CEO’sunun danışmanı olarak çalışmıştır. 2012 yılında Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’ne (WBCSD) katılmıştır. 2014’ten beri Entegre Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü’ne başkanlık etmektedir. 

Avrupa Komisyonu’na eğitim ve sürdürülebilirlik konusunda danışmanlık vermektedir. Ayrıca 21. yüzyılın gittikçe katlanan zorluklarıyla yüzleşmek için gerekli olan siSTEMik düşünceyi (=eleştirel, mantıksal ve bütünsel) güçlendirmek için AB üyesi çeşitli ülkelerde üçlü sarmal (hükümet-okullar-kurumlar) STEM platformları kurmaya yardımcı olmayı amaçlayan AB STEM Koalisyonu’nun AB elçisidir. Bir düşünce lideri olarak Bilderberg Toplantısına, COP21’e, Avrupa İş Zirvesi’ne, Dünya Ekonomik Forumu’na ve daha pek çok uluslararası foruma konuşmacı olarak davet edilmiştir.

Ayşegül İldeniz

Ayşegül İldeniz, Silikon Vadisi ve İstanbul’da inovasyon, teknoloji dönüşümü ve gelecek vizyonu konusunda öncüdür. İldeniz’in, Intel Corporation’da küresel yarı iletkenler birimi lideri olarak başarılı bir kariyeri olmuştur. Son olarak, yeni nesil bilgi işlem cihazlarının ve akıllı giyilebilir cihazların üretimine odaklanan Yeni Cihazlar Grubu’nun küresel başkan yardımcısı olarak görev yapmıştır. İldeniz bunun öncesinde, Intel’in 67 ülkeyi kapsayan Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesini yönetmiştir. İldeniz ayrıca, nesnelerin interneti ve akıllı enerjiye odaklanan, dünya çapında öncü bir enerji şirketi ve kamu şirketi olan Silver Spring Networks’ün Operasyon Direktörü (COO) olarak görev yapmıştır. 26 milyondan fazla abonesiyle ABD akıllı enerji pazarının yarısını elinde tutan SSNI Singapur, Londra, Chicago, Paris ve Kopenhag gibi dünyanın önde gelen şehirlerini akıllı şehirlere dönüştürmüştür. 

İldeniz, 2015 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin en prestijli yayınlarından biri olan Fast Company tarafından açıklanan “Dünyanın En Yaratıcı 100 İnsanı” listesine girmiştir. Ayrıca Amerika’daki Türkler (TOA) tarafından “Amerika’daki En Etkili 3. Kişi” seçilmiştir. Dünya gazetesi tarafından 2004 yılında “Yılın Teknoloji Yöneticisi”, 2006 yılında ise “Yılın Kadın Yöneticisi” seçilen İldeniz, halen TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı’nın başkanı, New York’da bulunan Türk Hayırseverlik Fonlarının yönetim kurulu üyesi ve Eisenhower Vakfı üyesidir. Ayşegül İldeniz şu anda Silikon Vadisi’nde elektrikli otomobiller üzerinde çalışmaktadır ve Zorlu Enerji, Vestel Elektronik ve Vestel Beyaz Eşya şirketlerinin yanı sıra Doğan Holding’in yönetim kurulu üyesidir. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan İldeniz, yüksek lisansını California’daki San Francisco State University’nin Elektronik İletişim Sanatları bölümünde yapmıştır.