Hisar Okullarının Eylül 2021’de “Global Schools Program”ına dahil olduğunu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Okulumuz bu topluluğun bir üyesi olarak Birleşmiş Milletler’in belirlediği “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”ni desteklemek ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek için öğrencilerimizin gereken bilgi ve beceri kazanımlarını edinmesi konusunda çalışmalar yürütmeyi taahhüt etmektedir.

Global Schools Programı, UNESCO’nun Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitime Yönelik Küresel Eylem Programını (ESD) destekleyen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı’nın bir girişimidir. Küresel Hedefler olarak da bilinen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDGs), 2015 yılında Birleşmiş Milletler tarafından yoksulluğu sona erdirmek, gezegenimizi korumak ve 2030 yılına kadar tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için evrensel bir eylem çağrısı olarak kabul edilmiştir. Bu 17 hedef birbirine entegre olup, her biri alandaki eylemin diğer alanlardaki sonuçları etkileyeceğini ve kalkınmanın sosyal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliği dengelemesi gerektiği göz önünde bulundurularak belirlenmiştir.

İçinde bulunduğumuz topluma fayda üretmek prensibiyle kutlamayı hedeflediğimiz 25. kuruluş yıldönümümüzde küresel kalkınma hedefleri kapsamında öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle birlikte çalışmak için sabırsızlanıyoruz.