Lise Rehberlik Bölümümüz, 9. Sınıf öğrencilerimizin Lise hayatına başladıkları bu yeni süreçte basamakları daha verimli, rahat ve mutlu çıkabilmeleri için akran destek çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda 13 Ekim Çarşamba günü 11. ve 12. Sınıflardan gönüllü 34 mentor öğrencimiz, sorumlu oldukları 9. Sınıf gruplarıyla ilk buluşmalarını gerçekleştirdiler.

Bu buluşmalarda özellikle pandemi sonrası Liseye adaptasyon süreci içinde olan 9. Sınıf öğrencilerimizin ilk aya dair gözlem, duygu durumları, ders çalışma yöntemleri, organizasyon becerileri, yaklaşan sınav haftası, ders takibi, ve kaygı yönetimi gibi konulara yer verildi. 11. ve 12. Sınıf öğrencilerimiz kendi deneyimlerinden yola çıkarak gruplarındaki öğrenci arkadaşlarına önerilerde bulundular.

Tüm öğrencilerimizin ilgiyle takip ettiği, keyif aldığı bu uygulamanın yıl sonuna kadar devam etmesi hedefleniyor.