Her yıl 4 Aralık’ta gerçekleşen Dünya Yaban Hayatı Koruma Gününde Lise öğrencilerimiz, hedef dışı ve aşırı avcılık, plastik kirliliği, hayvanat bahçeleri ve yunus parklarında hayvanların esaret altında tutulması ve hem ilaç hem de kozmetik sektöründe denek olarak kullanılmaları konularına dikkat çekmek için etkinlikler düzenledi.

Türkiye’de nesli tehdit altında olan ve Uluslararası Doğal Hayatı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin (IUCN) kırmızı listesinde yer alan bazı hayvan türleri hakkında hazırlanan poster sunumları öğrencilerimiz, insanların on yıl boyunca tükettikleri mikroplastik miktarını sembolize eden bir yemek sofrası kurdular. Etkinlikte ayrıca hayvanların deney ve endüstriyel amaçla nasıl esaret altında tutulduklarını gösteren bir fotoğraf sergisi de yer alıyor. Bu anlamlı etkinliği organize eden öğrencilerimizi kutluyor; onlara destek olan Müzik ve Görsel Sanatlar öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Sergimiz; 13-17 Aralık haftasında C Blok bodrum katında tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın ziyaretine açık olacaktır.