7. sınıflardan 79 öğrencimiz, öğretmenleri ile birlikte 6-9 Mayıs tarihleri arasında İskoçya’nın Edinburgh ve Glasgow şehirlerini kapsayan bir bilim gezisine katıldılar. 

Gezinin ilk gününde Blair Drummond Safari and Adventure Park’ı ziyaret ederek doğal yaşam alanlarında serbest gezen hayvanları gözlemlediler. Ayrıca çevredeki farklı bitki örnekleri inceleyerek biyoçeşitlilik hakkındaki bilgilerini pekiştirme şansı buldular. Parkın eğlence ve gezi alanları, öğrencilerimizin keyifli zaman geçirmesine fırsat sundu. 

Gezinin ikinci gününde Glasgow Science Centre’ı ziyaret etmek üzere Glasgow’a doğru yolu çıkıldı. Yol güzergahında mühendislik ve sanat eseri olarak kabul edilen The Falkirk Wheel ziyaret edildi. Farklı yüksekliklerdeki iki su kanalını birbirine bağlayan bu tekne asansörünün çalışma sistemi incelendi. Tekne asansörünün enerji verimliliği ve sürdürülebilirliğe olan katkısı vurgulandı. Bu ziyaret sırasında kanal havuzlarının çalışma sistemi canlı olarak gözlemlenmiş oldu. Glasgow Science Centre’da ise öğrencilerimiz birçok aktivitelere katılıp deneyler yaptılar. Ayrıca planetaryumda uzay ile ilgili bir belgeseli üç boyutlu olarak izlediler. Edinburgh dönüş yoluna geçmeden önce Glasgow Kelvingrove Art Gallery and Museum binasını ve içerisindeki sanat eserlerini inceleyerek bölgenin tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibi oldular.

Gezinin üçüncü gününde Camera Obscura‘da optik illüzyon, aynalar, ışık renk ve hologramlar ile ilgili onlarca aktiviteyi uygulayarak öğrendiler. Harry Potter ve Royal Miles turu sırasında yapılan anlatımlarla İskoçya ve UNESCO Dünya Miras listesinde bulunan Edinburgh şehrinin tarihi ve kültürü hakkında bilgiler edindiler. Günün sonunda dünyanın ilk klonlanmış koyunu olan Dolly’nin sergilendiği National Museum of Scotland’da genetik, robotlar, teknoloji tarihçesi, farklı bölgelerde yaşayan canlıların maketleri, kayaçlar, mineraller, elementleri inceleme fırsatı buldular. 

Gezinin son gününde ise yine Edinburgh’taki Our Dynamic Earth‘de, simülatörler eşliğinde yapılan sunumlarda Dünya’nın oluşum sürecine tanıklık ettiler. Planetaryumda evrenin ve Dünya’nın nasıl oluştuğuna dair bilgilendirici bir film izlediler ve bilim dolu deneyimlerle geri döndüler.