Hisar Eğitim Vakfı

Hisar Eğitim Vakfı, bir grup eğitim gönüllüsünün girişimiyle ülkemizde çağdaş ve en ileri eğitim sistemlerinin uygulanmasını desteklemek için 1970 yılında kurulmuş, kar dağıtma amacı olmadan, kişisel ve kurumsal bağışları kamu yararına hizmete dönüştüren bir eğitim vakfıdır.

Hisar Eğitim Vakfı katkısını ülkemizin iki çağdaş eğitim kurumu olan, Robert Kolej ve Hisar Okulları üzerinde yoğunlaştırmaktadır. Hisar Okulları, vakfın ilk ve tek iktisadi işletmesidir.

Bakanlar Kurulu’nun 23.08.1973 tarih ve 7/7031 sayılı kararıyla Hisar Eğitim Vakfı’na vergi muafiyeti sağlanmıştır.

Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıflara makbuz karşılığında yapılan bağış ve yardımların toplamı yasayla belirlenen şartlarda vergiye tabi kazançtan indirim konusu yapılabilmektedir.

Hisar Eğitim Vakfı, 40 yılı aşkın bir süredir, ülkemizde eğitim standardının yükseltilmesi ve topluma yararlı ve yurtsever vatandaşlar yetiştirmek yoluyla ülkemizin kalkınmasını amaçlamaktadır.

Kurucu Temsilcisi

VAKIF İDARİ ASİSTANI
Oya Mearns

DESTEK OLMAK İÇİN

Hisar Eğitim Kurumları'nın eğitim programında mükemmelliği sürdürmesi ve gelecek için ekonomik istikrar inşa etmesine katkıda bulunmak için Hisar Eğitim Vakfı'na farklı yollarla destek olabilirsiniz.

Hisar Okulları'nın şu an bulunduğu konuma gelmesinde katkıları olan tüm bağışçılarımıza teşekkürlerimizi sunarız.

Hisar Eğitim Kurumları'nın eğitim programında mükemmelliği sürdürmesine ve gelecek için ekonomik istikrar inşa etmesine katkıda bulunmak için Hisar Eğitim Vakfı'na aşağıdaki yöntemlerle destek olabilirsiniz.

Hisar Okulları’nın şu an bulunduğu konuma gelmesinde katkıları olan tüm bağışçılarımıza şükranlarımızı sunarız ve sizin de Türkiye’nin önde gelen yenilikçi eğitim kurumlarından birine desteğinizi esirgemeyeceğinizi ümit ederiz.

Bağış İmkanları

Hisar Eğitim Vakfı'na aşağıdaki yöntemlerle bize destek olabilirsiniz.

Burslar ve Mali Yardım:

Hisar Eğitim Vakfı, çeşitli sosyal çevrelerden gelen en iyi ve en parlak öğrencileri cezbetmek ve elinde tutmak için burs ve mali yardım desteği arıyor. Bu fonlar kişisel imkanları ne olursa olsun, Türkiye’nin en iyi öğrencilerine, Hisar Okulları eğitimini sunmamızı sağlayacaktır.

2015-2016 eğitim-öğretim yılında, ilk kez Mezun Öğrenciler Burs Fonu’nu başlatıyoruz ve böylelikle mezun öğrencilerimizin bağışladığı burslardan gelecekte Hisar Okulları’nın bir parçası olacak öğrencilerimiz için aktif olarak para toplamış olacağız. 2015-2016 yılında mezun öğrencilerimizden toplanan fonlar Yönetim Kurulu tarafından eşleştirilip Okul Aile Birliği tarafından desteklenecektir.

Bireysel ve diğer burs fırsatları Hisar Eğitim Vakfı’nın destekçileri için de geçerlidir.

Profesyonel Gelişim:

2015-2016 eğitim-öğretim yılında, eğitmen ve çalışanlarının devam eden eğitimlerini desteklemek adına, Hisar Eğitim Vakfı, önemli miktarda bağış almıştır. Eğitmenlerimizin daha çok tecrübe kazanması ve eğitimlerine destek sağlanması için bu geleneği sürdürmeyi hedefliyoruz.

Tesisler:

Okulumuzun, tesislerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesinde önceliklerin belirlenmesi için, Ana Plan üzerinde çalışmaları devam ediyor.

Genel Fon:

Genel fona yapılan bağış, çerçevesi kısıtlanmamış destektir. Hisar Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu, bu fonu, okul yönetimi ile de görüşerek, ihtiyaç doğrultusunda, en etkin kullanılacak alanlara yönlendirir.

Bağışlarla İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Online Bağış Yapabilir miyim?

Evet, online bağış yapabilirsiniz:

• Kredi kartı ile bağış yapmak için tıklayınız.
  • Banka EFT/havale gönderilerinizi yapabileceğiniz hesap numaralarımız için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İsimsiz olarak ya da başkası adına bağış yapabilir miyim?

Eğer isimsiz olarak bağış yapmak istiyor ve adınızın web sitemizde veya diğer belgelerimizde yayınlanmasını istemiyorsanız, isminiz gizli kalacaktır.

Eğer bir başkası adına bağışta bulunmak istiyorsanız, bağışınız ‘… Anısına’, ‘… Onuruna’ veya ‘… Adına’ şeklinde görünecektir.

Yaptığım bağışın nasıl kullanıldığını öğrenebilir miyim?

Bağışınızı; burs, kişisel gelişim ve hatta badminton kulübü (şartlı katkı) gibi belirli bir amaç için tahsis edebilirsiniz. Eğer genel bağış ise, okul yönetimi ile işbirliği içerisinde olarak Yönetim Kurulu bağışınızı fona en çok ihtiyaç duyulan alana (şartsız katkı) tahsis edecektir.

Bağışınızı hangi şekilde yapmış olursanız olun katkılarınızın öğrencilerimize sunulduğu okul aktiviteleri ve diğer etkinliklerle ilgili sizleri belirli periyotlarda bilgilendireceğiz.

Bağışım vergiden düşürülebilir mi?

Evet, Hisar Eğitim Kurumlarına yapmış olduğunuz bağışlar Türkiye’de vergiden düşürülebilir.

Bağış sözleşmesi nedir?

Bağış Sözleşmesi belirli sürelerle özel bağışta bulunma taahhüdüdür. Sözgelimi, web sitemizden online olarak bağış sözü verebilir daha sonraki bir tarihte fon sağlayabilirsiniz. Büyük miktarda yapmak istediğiniz bağışı birkaç ayda hatta kimi zaman birkaç yılda yapabilirsiniz.

Özel bir projeye bağış yapabilir miyim?

Evet; daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hangi para biriminde bağış yapabilirim?

Bağışlar çoğunlukla Türk Lirası biriminden yapılmaktadır; ancak ABD Doları yada Euro olarak da bağışta bulunabilirsiniz. Bağışınızı TL dışında bir para biriminde yaptıysanız, bağışınız bağışın yapıldığı günkü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası döviz alış kuru dikkate alınarak TL'ye çevrilir ve bağış makbuzu kesilir.

Bağış Yapmak İstiyorum

EFT/ havale ile bağışlarınız için tıklayınız.

Kredi kartı ile bağışlarınız ile tıklayınız.