9. Sınıf öğrencilerimizden Berk KILIÇ ve Ömer AYDIN, 6-7 Temmuz 2023 tarihlerinde Helsinki Finlandiya’da gerçekleştirilen uluslararası bir konferansta okulumuzu başarıyla temsil ederek 2022 yılı Ekim ayından beri üzerinde çalıştıkları kimya projeleriyle ilgili sunum yaptılar. Konferansa tüm dünyadan katılan akademisyenler arasında lise öğrencisi olarak yer alan Berk ve Ömer tüm katılımcıların beğenisini kazandılar.

“17. International Conference on Heavy Metals and Contamination” isimli konferansta sunum yapan öğrencilerimiz, üzerinde çalıştıkları projeleriyle farklı meyve kabuklarını kullanarak seçtikleri ağır metallerin su kaynaklarından uzaklaştırılmasını hedeflediler. Bu amaçla yapmış oldukları deneylerde özellikle portakal kabuğu sayesinde bakır, demir ve krom metallerini başarıyla sudan uzaklaştırdılar.

Berk, Ömer ve danışman öğretmenleri Özge Yılmaz Gel’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.