Hisar Okulları 24. Kitap Ağacı Günleri, Okullarımızda yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlkokul Etkinlikleri

• Kitap Karakteri Gibi Giyinme Günü: 4. Sınıf öğrencilerimiz, İngilizce dersinde okudukları kitaplarla ilgili kostümlü sunumlar yaptılar.
  • Kütüphanede Hikaye Zamanı: İlkokul kütüphanemizde öğle tenefüslerinde öğrencilerimize kitap okumaları yapıldı.
  • Gizemli Kitaplar Etkinliği: Popüler kitapların arasında kaybolmuş, öğrencilerin genellikle gözden kaçırdığı fakat her sınıf düzeyinden öğrencinin edebi zevklerine hitap edecek ve öğrencilere yeni bir okuma deneyimi sunacak olan gizemli kitaplar, hafta boyunca kütüphanemizde sergilendi.
  • Resimlerle Hikaye Tamamlama ve Kitap Ayracı Etkinliği: Kütüphanemize gelen öğrencilerimiz altı bölümden oluşan, yarısına kadar resimlenmiş hikâyelerin kalanını resimleyerek hikâyeleri tamamladılar. Dileyen öğrencilerilerimiz kendi kitap ayraçlarını tasarladılar.
  • Akran Etkileşimli Hikaye Okuma Etkinliği: 2. Sınıf öğrencilerimiz, “Okuma Kültürü” konusu kapsamında yazdıkları resimli hikâyeleri 1. Sınıf öğrencilerimize okudular.
  • Kukla Kitap Karakterleri: 1. Sınıf öğrencilerimiz sevdikleri kitap karakterlerini Görsel Sanatlar dersinde resimleyip boyadıktan sonra keserek kendi kukla kitap karakterlerini yaptılar.

Ortaokul Etkinlikleri

• Reader’s Theatre (Okuyucu Tiyatrosu): İngilizce Bölümü öğretmenlerimiz eşliğinde Ortaokul öğrencilerimiz okuyucu tiyatrosu gerçekleştirdiler. Okuma akıcılığını ve sözlü ifadeyi geliştirmeyi sağlayan “Reader’s Theater” etkinliğini 7. sınıflarımız “Giver” adlı kitapla yaptılar.
  • Meditasyon saati: Öğrencilerimiz kitap okurken odaklanma, dikkat toplama, sınav stresini yenme ve benzeri konular için Pınar Alkan eşliğinde meditasyon yaptılar.
  • Film: Öğrencilerimiz kitap, kütüphane temalı animasyon film izleyerek, izledikleri film sonucunda konu hakkındaki düşüncelerini yazı ve resim yoluyla ifade ettiler.
  • Okuma Kültürü Üzerine Sözler: Türkçe Bölümü işbirliği ile Hisar okulu çalışanlarından (akademik ve idari kadro) aldığımız kitaplar ve okuma kültürü üzerine söyledikleri sözler ve kendi görselleriyle birlikte oluşturduğumuz posterleri tüm hafta boyunca ortaokulda sergiledik.

Lise Etkinlikleri

• Strafor Kitap: Görsel Sanatlar öğretmenlerimiz eşliğinde 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz strafor kitaplardan kitap kapağı tasarladılar. Tasarlanan kitaplarla Lise kütüphanede kitap bulutu şeklinde kalıcı sergi oluşturuldu.
  • Ebru Sanatı ve Karikatür: Öğretmenlerimiz ebru sanatı ve karikatür yoluyla kitap ayracı ve kitap kapağı tasarladılar.