Hoşgeldiniz

Websitemize hoşgeldiniz.

Programlarımız ve çalışanlarımızla ilgili bilgileri okuduğunuzda ‘Gerçek potansiyelimizi, eleştirel düşünce ve etkin işbirliği ile dünyaya anlamlı katkılar sunarak keşfedip geliştirmek’ misyonumuzu nasıl uyguladığımızı zihninizde daha iyi canlandırabileceğinizi umuyoruz. Hisar Okulları’nın ilk ve orta dereceli eğitime yaklaşımı, yaşadıkları toplumda ve dünyada her birinin rolü olduğunu fark eden öğrenciler - genç liderler - yetiştirmek yönündedir.

Deneyimsel ve etkin öğrenme aracılığıyla öğrencilerimizin 21. yüzyılda bu rollerde başarılı olmasını hedefliyoruz. Öğrencilerimizin ihtiyaç duyacağı bir çok beceri akademik yetkinlikler alanlarında olacaktır ve biz de öğrencilerimizi bu doğrultuda sınıf ortamında zorlu bir mücadeleye yönlendiriyoruz. Eğitimin bir yandan destekleyici bir yanı daha var: takım çalışması, yaratıcı problem çözme süreçleri, bağımsız düşünebilme, yardımseverlik. Öğrencilerimize akademik ve müfredat dışı pek çok deneyim sunarak her birinin yeni ilgi alanlarını keşfetmelerine ve böylece yoğun ve ödüllendirici bir çalışma sonucu tutkularını beceriye dönüştürmelerine yardımcı olacağımıza inanıyoruz.

Bunun bir sonucu olarak, bu sayfalarda müzikallerden Junior Model United Nations etkinliğine, uluslararası seyahatlerden basketbol turnuvası finallerine, bilim festivallerinden San Remo Müzik Yarışması’na kadar çocuklarımızın pek çok deneyim ve başarılarına şahit olacaksınız. Aynı zamanda velilere, mezunlarımıza ve diğer kişilere ulaşarak Hisar Okullarıyla bağ kurmak ve bu bağları korumak için geniş topluluğumuzu nasıl bir arada tuttuğumuzu da göreceksiniz. Hisar Okullarını muhteşem kılan, topluluğumuz, yani sizlersiniz. Öğrencilerimizin bizim kampüsümüzde başlayıp tüm hayatları boyunca sürdürdükleri eğitime sunduğunuz katkı bizler için en önemli yardımdır.

Bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Okulumuzla ilgili aklınıza gelen her türlü soruya cevap bulabileceğinizi ümit ederiz.

Sevgilerimle,

David Cardenas

David Cardenas, Brezilya ve Kolombiya’da uluslararası okullarda Genel Müdür ve Ekvator’da Uluslararası Program Yöneticisi olarak çalışmış olup 1985’ten bu yana uluslararası okul yönetimiyle ilgilenmektedir. Ayrıca, Güney Amerika’da, Amerikan Okulları Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanı görevlerini üstlenmiş, ABD, Güney Amerika ve Karayipler'de çeşitli okullarda akreditasyon ziyaretleri gerçekleştirmiş ve bu ziyaretlere liderlik etmiştir. Mr. Cardenas 2012 yılından itibaren okulumuzun gelişimine yönelik ilerleme sağlayacak girişimlere öncelik vermektedir.