Kütüphane

Hisar Okulları Kütüphaneleri, okulumuzun vizyon, misyon ve özdeğerlerine uygun olarak çalışır ve bu doğrultuda hareket eder. Okulumuzda gerçekleştirilen tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerini destekler, okuma öğrenme ve araştırma alışkanlıklarını kazandırmak ve bu yetkinliği geliştirmek için çalışmalar yapar. Okulumuzun eğitim ve öğretim faaliyetleri doğrultusundaki kaynak ihtiyacını gidermeye çalışırken aynı zamanda tüm bireylerin entellektüel gelişimlerini de destekler.

Hisar Okulu Kütüphanesi İlkokul, Ortaokul ve Lise kütüphanesi olmak üzere toplam 5 kişilik kadrosuyla hizmet vermektedir. Kütüphanemimizde 50.000 üzerinde kaynak bulunmaktadır. Ayrıca doğru ve güvenilir bilgiye erişimi hızlandırmak ve alternatif erişim yolları sunmak amacıyla online kaynaklar sürekli olarak güncellenmekte ve yenilenmektedir (e-book, online veritabanı abonelikleri, online film arşivi vb. gibi). Hisar Okulları Kütüphaneleri uluslararası standartlar çerçevesinde kaynaklarını düzenler ve hizmet verir. Tüm Hisar Okulu ailesi, kütüphane koleksiyon bilgisine ve çevrimiçi sunulan kütüphane hizmetlerine 7/24 kampüs sınırları dışıda dahil olmak üzere erişebilmektedirler.

Ekibimiz
KÜTÜPHANE EKİBİ
Aysun Çakıcı Kütüphaneci
Gökçe Ercan Kerim Kütüphaneci
Gökhan Çimen Kütüphane Elemanı
Semir Aydınlı Kütüphane Elemanı
Zeynep Turgut Kütüphaneci

Uzaktan Eğitim Sürecinde Kütüphane Kaynaklarının Kullanımı

Hisar Okulları Kütüphanesi, Covid-19 pandemisi nedeniyle yaşadığımız sürecin başladığı ilk günden bu yana hem okulumuz tarafından gerçekleştirilen uzaktan eğitim sürecini desteklemek, hem de Hisar Okulları topluluğunun tüm fertlerinin kaynak ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin proje hazırlama ve bu gibi devam eden eğitim-öğrenim süreçlerine de destek verilmektedir.

İçinde bulunduğumuz bu süreçte çevrimiçi kaynak ihtiyacı ve önemi artmıştır. Bu kapsamdaki ihtiyaçlara da yanıt verebilmek amacıyla Hisar Okulları Kütüphanesi tarafından bazı uluslararası veritabanı, e-kitap ve süreli yayın platformlarına erişim imkanı sağlanmıştır. Bu çevrimiçi hizmetlere aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla erişebilirsiniz.

Erişim için lütfen tıklayınız.

Kütüphane Kataloğu

Kütüphane Kataloğumuza bu linkten erişebilir ve kaynak taraması yapabilirsiniz.

Faydalı E-Kaynaklar

Yerli ve yabancı kurum ve kuruluşların İnternet üzerinden erişime açtığı bilgi platformlarından derlediğimiz kaynaklara linkler üzerinden ulaşabilirsiniz.
Türkçe Kaynaklar
İngilizce Kaynaklar

Faydalı Dokümanlar

Faydalı linklere buradan ulaşabilirsiniz.

Kütüphane Kuralları

Kütüphane kurallarına linkten ulaşabilirsiniz.

Kütüphane Çalışma Saatleri

Hisar Okulları kütüphaneleri çalışma saatleri aşağıdaki gibi düzenlenmiştir:
Pazartesi-Perşembe: 08.00 – 16.00
Cuma: 08.00-14.50
(Hafta sonu kapalı)

E-posta: kutuphane@hisarschool.k12.tr
Tel: İlkokul 364 00 00 (186)/ Lise 364 00 00 (386-388)