Teknik Altyapı

Hisar Okulları teknoloji altyapısı, okulda veya okul dışında gerçekleşen tüm öğrenme aktivitelerini ve öğrenme ortamlarını destekleyen, öğrenmenin zamandan ve mekandan bağımsız bir şekilde devam etmesine olanak veren bir alt yapıyı kullanıcılarına sunacak şekilde yapılandırılmıştır. Hisar Okulları 1 GB simetrik internet bağlantısı, 2 adet 300 MB simetrik yedek hatları ve Cisco ağ alt yapısı ile kullanıcılarının, Apple, Google, Microsoft, Cisco ürünlerinden oluşan Google Workspace, MS Teams, Cisco WebEx gibi öğrenme ve içerik yönetim, erişilebilir bulut ve video konferans sistemlerini kullanmasına olanak sağlar. Yüz yüze ve çevrim içi/senkron ve asenkron çalışmaları destekleyecek şekilde kullanılan, sınıf seviyelerinin ve branşların ihtiyaçlarına göre farklılık gösteren dijital araç ve platformlar teknik altyapımıza ve eğitim sistemimize entegre edilmiştir.

Hisar Okulları Bilişim Stratejileri Merkezi tarafından; Covid-19 sürecinde, öğrenci, öğretmen ve velilerimize destek olabilmek amacı ile destek.hisarschool.k12.tr sitesi açılmıştır. Bu destek öğrenci ve öğretmenlerimiz için açılan portallar aracılığı ile devam etmektedir. Ayrıca destek@hisarschool.k12.tr adresi ile spesifik soru ve sorunlara cevap verilerek eğitim öğretim sürecinin kesintisiz bir şekilde devam etmesine destek sağlanmaktadır.

BİLGİ VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ

Erişilebilir Bulut Sistemler

Öğrencilerin ve öğretmenlerin dosya ve e-posta erişimi için Google Workspace hizmetleri kullanılmaktadır. Her öğrenci ve öğretmenin sınırsız e-posta ve dosya alanı vardır. Öğrenciler ve öğretmenler Google Workspace platformunu kullanarak kolaylıkla iletişim kurar, kaynaklara ulaşır, ödev ve proje teslimi yaparlar.

LMS: Öğrenme Yönetim Sistemleri

Öğrenme Yönetim Sistemleri (LMS: Learning Management System) öğretmenlere içerik oluşturmak, içeriği öğrenciye sunmak, öğrenci katılımını takip etmek ve öğrenci performansını değerlendirmek için çevrimiçi (online) bir sistem sunar. Hisar Okulları, içerik yönetim sistemi olarak, okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde Google Workspace: Google Classroom kullanır ve böylece ders materyalleri ve içerikleri öğrenciler ile düzenli olarak paylaşılır.

MacBook Bilgisayarlar

Hisar Okulları’nda tüm öğretmenler için, 4 yılda bir yenisi ile değiştirilen MacBook bilgisayarlar kullanılmaktadır.

Video Konferans Sistemleri

Video konferans yöntemi, öğrencilerle bağlantıda olmak ve her durumda akademik sürece devam etmek için güçlü ve etkili bir araçtır. Hisar Okulları K12 düzeyinde uzaktan eğitim sürecinde çevrimiçi (online) dersler için Google Workspace: Google Meet kullanır. Ayrıca Microsoft Teams ve Cisco Webex gerekli durumlarda kullanılabilecek diğer video konferans programı olarak okulun teknik alt yapısına dahil edilmiştir.

Akıllı Tahta Sistemleri

Tüm sınıflarda Promethean Titanium ActiveBoard 75″ veya 86″ Dokunmatik tahta sistemi mevcuttur.

Kamera Sistemleri

​​Pre-K12 bütünlüğü içinde tüm sınıflarda Promethean Titanium ActiveBoard 75” veya 86” Dokunmatik Akıllı Tahta sistemi ile birlikte sınıflardan yayın yapılmasına olanak sağlayan kamera sistemleri mevcuttur. Tüm sınıflarda bulunan standart kamera sistemlerinin yanı sıra bazı sınıflarda ve atölyelerde Mix Type Kamera Sistemleri kurulmuştur. Bu kameralar, sınıf içinde önceden belirlenen farklı noktalar arasında geçiş yapabildiği gibi zoom in-out özelliğine de sahiptir

Wacom Tabletler

Tüm öğretmenler için, kullanım kolaylığı ile birlikte bilgisayar üzerinde kullanılan tüm programları, dökümanları, sunumları yazı yazılabilir, çizim yapılabilir ve dokunmatik hale getiren Wacom tabletler kullanıma sunulmuştur.

Lightroom Video Çekim Alanı

Sınıf içi kamera, ses ve video kayıt sistemleri aracılığı ile sınıf içinden canlı yayın yapabildiği gibi ders videoları hazırlanması da mümkündür. Profesyonel videolar hazırlamak için ise özel ışıklandırma, LightBoard ve çift yön kamera sistemine sahip ayrı bir kayıt odası olarak LightBoard Studio kurulmuştur.