SSS - Sıkça Sorulan Sorular

G Suite ve Google Classroom hangi seviyelerde kullanılmaktadır?

G Suite: Ortak öğrenim ve inovasyon süreçlerinde eğitimci ve öğrencileri desteklemek amacıyla tasarlanmış bir araç paketidir. Gmail, Drive, Classroom, Docs, Sheet, Slides, Calendar, Meet, vb. Google ürünlerinin tamamına verilen isimdir. Öğrencilerimiz farklı okullarımızda bu uygulamalardan bazılarını veya hepsini kullanabilirler. Okullarımıza göre kullanım aşağıdaki gibidir:

Okulöncesi: Okulöncesi öğrencileri velilerimizin desteği ile Google Classroom üzerinden öğretmenleri tarafından paylaşılan içeriği takip edebilirler. Tüm Okulöncesi öğrencilerinin e-posta hesapları Gmail üzerinde yaratılmıştır.

İlkokul: Tüm öğrenciler Google Classroom üzerinden öğretmenleri tarafından paylaşılan içeriği takip edebilirler. Tüm ilkokul öğrencilerinin e-posta hesapları Gmail üzerinde yaratılmıştır.

Ortaokul: Tüm öğrenciler Google Classroom üzerinden öğretmenleri tarafından paylaşılan içeriği takip edebilirler. Tüm ortaokul öğrencileri iPad'lerine okul e-posta hesaplarını Gmail uygulaması üzerinden kurmuştur.

Lise: Tüm öğrenciler Google Classroom üzerinden öğretmenleri tarafından paylaşılan içeriği takip edebilirler. Tüm lise öğrencileri laptoplarını kullanarak web arayüzünden okul e-posta hesaplarını Gmail üzerinden kontrol edebilir.

Okulumuzda hangi içerik yönetim sistemi kullanılmaktadır?

Tüm seviyelerde içerik yönetim sistemi olarak G Suite: Google Classroom aracılığı ile ders materyallerimizi, içeriğimizi ve kaynaklarımızı öğrencilerimizle düzenli olarak paylaşıyoruz, uzaktan eğitim sürecini destekleyecek şekilde de paylaşmaya devam edeceğiz.

Google Meet hangi amaçlarla kullanılır?

Google Meet görüntülü toplantılar organize etmek için kullanılan bir Google G Suite uygulamasıdır. Okul email adresiyle login ettikten sonra adres çubuğuna meet.google.com yazarak ulaşılabilir.

İlk kullanımınızda kendiniz bir deneme odası yaratıp kamera ve sesi kontrol edebilirsiniz.

Öğretmenler öğrenciler ile görüşmek istediklerinde ise görüşmeye katılacak öğrencilere Takvim, Gmail veya Google Classroom üzerinden davet göndereceklerdir.

Okulumuzda hangi bulut sistemi kullanılmaktadır?

Öğrencilerin ve öğretmenlerin dosya ve e-posta erişimi için G Suite hizmetleri kullanılmaktadır. Her öğrenci ve öğretmenin sınırsız e-posta ve dosya alanı vardır. Öğrenciler ve öğretmenler Eğitim için G Suite  (G Suite For Education) platformunu kullanarak kolaylıkla iletişim kurar, kaynaklara ulaşır, ödev ve proje teslimi yaparlar.

1:1 iPad ve BYOD programları hangi seviyelerde uygulanır?

2011 yılından bu yana uyguladığımız 1:1 iPad & ve BYOD: Kendi Cihazını Getir programları uzaktan eğitim sürecini doğrudan desteklemektedir. İlkokulda, 3. ve 4. Sınıf öğrencilerimiz, gezici iki iPad laboratuarını kullanarak 1:1 iPad programı ile tanışırlar. Ortaokulda, öğrencilerimiz, kendi iPad’lerini okula getirir ve eğitim ortamlarında kullanırlar. Lisede, BYOD programı her öğrencinin kendi bilgisayarını okula getirmesine ve eğitim ortamlarında kullanmasına olanak sağlar.

Veliler, Google Classroom bildirim ayarlarını ve duyuru sıklığını nasıl ayarlayabilir?

Velilerimiz, Google Classroom veli özetleri ile ilgili bildirim ayarlarının nasıl yapıldığını linke tıklayarak görebilirsiniz.

EBA hangi sınıf seviyelerinde kullanılacaktır?

Milli Eğitim Bakanlığı EBA: Eğitim Bilişim Ağı yardımcı kaynak olarak öğretmenlerimizin yönergeleri doğrultusunda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz için kullanılacaktır.

EBA şifre değişikliği nasıl yapılır?

Eğer geçici EBA şifrenizi zamanında giremediyseniz Öğrenci Girişinden EBA hesabı oluştur linkine tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.

Şifrenizi unuttuysanız yine aynı sayfadan "Şifremi Unuttum" linkine tıklayarak ve "Sisteme Kayıtlı e-posta Adresiniz" kısmına daha önceden kayıt ettiyseniz eposta kaydetmediyseniz veli telefonu girerek yeni şifre alabilirsiniz.

Morpa hangi sınıf seviyelerinde kullanılacaktır?

Anasınıflarımız için Morpa Çocuk, tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz için Morpa Kampüs hesapları aktive edilmiş, şifreler velilerimize mail ile gönderilmiştir.

Morpa ile ilgili teknik sorun yaşıyorum, kimi arayabilirim?

Tüm teknik MORPA problemleriniz için (şifre, sayfanın açılmaması, videoların oynamaması, vb.) 444 94 95 nolu telefonu arayabilirsiniz. "Okulumuz MOPRA ile kurumsal olarak çalışmaktadır." şeklinde bilgi vermeniz durumunda kurumsal temsilcilerden daha hızlı destek alabilirsiniz.