Görsel Sanatlar

Deneyimli Görsel Sanatlar kadromuz öğrencilerimizi yeteneklerini keşfetmeye, yeni mecralar ve yöntemler denemeye, ve bakış açılarını genişletmeye teşvik ederler.  Görsel Sanatlar çalışmaları her okul birimi için mevcut olan farklı sanat atölyelerinde yürütülmektedir. Amacımız; Hisar’da disiplinlerarası etkileşimi sanat ortamında değerlendirebilen ve düşüncelerini özgün ürünlere dönüştürebilen yaratıcı öğrenciler yetiştirmektir. Güçlü fiziksel altyapımız göz önüne alındığında okulumuzun duvarlarını süsleyen özgün renk ve desenler, Kültür Merkezimizde birbiri ardına açılan sergiler, öğrencilerimizin sanat ve tasarımla ilgili aldıkları ulusal ve uluslararası derece ve ödüller tüm bu sürecin sonucu olarak ortaya çıkmaktadır.

Uzaktan ve Hibrit Eğitim Döneminde İnovasyon Merkezi Faaliyetleri

Hisar Okullarında 23 Mart – 26 Haziran 2020 tarihleri arasında gerçekleşen Uzaktan eğitim sürecinde İnovasyon Merkezimizin hedefleri doğrultusunda gerçekleştirmiş olduğu çalışmalara ait detaylara linkten ulaşabilirsiniz.

Sergilerimiz

“Dünden Kalanlar” Sergisi

2019-2020 Eylül-Mart ayları arasında görsel sanatlar bölümü derslerinde üretilen öğrenci çalışmalarından oluşan sergimiz Kültür Merkezi sergi salonumuzda devam etmektedir.

“Akla Kara Arasında” Karma Sergisi

Ozan Ölmez, Çağla Köseoğulları, Bengü Karaduman,Doğu Özgün, Can İncekara, Can Akgümüş, Sadık Arı ve Sevil Tunaboylu’nun katıldığı sergi 19 Şubat 2020 – 03 Nisan 2020 tarihleri arasında okulumuzun Kültür Merkezi sergi salonunda yapıldı.

“Manzaraya Bugünden Bakmak” Karma Sergisi

Seçil Büyükkan, Tansu Köse, Fulya Çetin, İlhan Sayın, Ahmet Soydemir, Zeynep Beler ve Fatih Dülger’in katıldığı sergi 2 Aralık 2019 – 17 Ocak 2020 tarihleri arasında okulumuzun Kültür Merkezi sergi salonunda yapıldı.

“Karşılaşmalar” Sergisi

Veli, mezun, sanatçı, öğrenci ve çalışanlardan oluşan sergi 16 Ekim-15 Kasım 2019 tarihleri arasında okulumuzun Kültür Merkezi sergi salonunda yapıldı.

Ödüllerimiz

2019-20

• Londra Regent’s University “Boşluklar” temalı iç mimarlık tasarım yarışmasında mansiyon.

2018-19

• Londra Regent’s University “Gelecekte Nasıl Giyineceğiz?” temalı moda tasarım yarışmasında 1.’lik.

2017-18

• Londra Regent’s University “Giyilebilir Mimari” temalı moda tasarım yarışmasında 1.’lik ve 2.’lik,
  • Londra Regent’s University “Boşluklar” temalı iç mimarlık tasarım yarışmasında 1.’lik ve 2.’lik,
  • Gemi Mühendisleri Odası “Çocuk ve Gemi” konulu resim yarışmasında öğrencimizin çalışması ilk 5 eser arasına girdi,
  • 10. Eyüboğlu Aktif Resim Yarışması’nda ikincilik ve mansiyon ödülü,
  • Frogs are Green “Kurbağalar ve Böcekler” konulu resim yarışmasında ikincilik, üçüncülük ve 2 mansiyon.

2016-17

• Florida “Radiant Peace” konulu resim yarışmasında iki öğrencimizin resmi sergilenmeye değer görüldü,
  • Londra Regent’s University “Sustainability” temalı moda tasarım yarışmasında ikincilik ve mezuniyet defilesinde sunum,
  • Gemi Mühendisleri Odası “Çocuk ve Gemi” konulu resim yarışmasında öğrencimizin çalışması sergilenmeye değer 20 eser arasına girdi,
  • 9. Eyüboğlu Aktif Resim Yarışması’nda birincilik ve mansiyon ödülü,
  • Frogs are Green “Kurbağalar ve Böcekler” konulu resim yarışmasında 1.’lik.

2015-16

• 8. Eyüboğlu Aktif Resim Yarışması’nda 1.’lik ve 3.’lük ödülü,
  • GENIUS Olympiad 2016 – poster tasarımı alanında dünya birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü ve onur ödülü, kısa film dalında dünya ikinciliği

2014-15

• Genius Olympiad 2015 – poster tasarımı alanında dünya ikinciliği ve 4 yıllık burs, illüstrasyon alanında dünya üçüncülüğü, SUNY Oswego State Art Üniversitesi’ne kabul ve burs,
  • Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi’nin düzenlediği, “Yaşadığım Çevre, Benim Şehrim” konulu resim yarışmasında Marmara bölgesi üçüncülüğü,
  • TMMOB Mimarlar Odası’nın düzenlediği “Penceremden Dünya” konulu resim yarışmasında 1. Sınıflar kategorisinde ilk 10,
  • İstanbul Valiliği Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nünü düzenlediği “Hayalimdeki Şehir” konulu resim yarışmasında mansiyon ödülü,
  • Annual Kids Art Contest’in düzenlediği “Kurbağaları Yaşatalım, koruyalım” konulu uluslararası resim yarışmasında üçüncülük, dördüncülük ve mansiyon ödülü,
  • Londra Saatchi Gallery’nin düzenlediği serbest resim yarışması kapsamında 37 öğrencimizin 38 adet eseri galerinin web sayfasında yayınlandı,
  • ICAF’in düzenlediği “My Favorite Sports” konulu uluslararası resim yarışmasında 1 grup ve 2 bireysel çalışmadan oluşan 6 öğrencimizin resimleri dünya sergisine seçildi.