Müzik

Müzik; Hisar’da yaşamın vazgeçilmez unsurlarından birisi olarak karşımıza çıkar. Öğrencilerimiz 4. Sınıftan itibaren piyano, keman, klasik gitar, flüt, trompet, saksafon, klarnet, vokal ve perküsyon branşlarından birini seçerek müzik eğitimlerine 8. Sınıfın sonuna kadar devam ederler. Lise seviyesinde ise öğrencilerimiz enstrüman eğitimlerini seçmeli ders seçenekleriyle artırma şansına sahiptirler.

Güçlü ve geniş bir akademik kadroya sahip olan Müzik Bölümümüz, her yıl okul orkestralarındaki yaklaşık 200 öğrencimize akademik müzik derslerinin yanı sıra, müzik kulüplerindeki çalışmaları kapsamında da destek olurlar. Hisar Okullarının müziğe verdiği önem güçlü profesyonel ses stüdyolarından, prova odalarına, enstrümanlardan performans sahnelerimize kadar fiziksel altyapımız ile kendini göstermekte, sonuçları ise öğrencilerimizin performansları ve aldıkları ödüller ile belgelenmektedir.

Feyyaz Berker Klasik Müzik Konserleri

2018-2019 Akademik Yılında Müzik Bölümümüzün girişimi ile Okulumuzun değerli kurucusu merhum Feyyaz Berker anısına düzenlenen klasik müzik konserlerinde birbirinden değerli sanatçıları ağırlıyoruz.

Ödüllerimiz
  • 2018 Uluslararası Sanat Festivali Sea Sun Yarışması, 13-18 Yaş Gitar Orkestrası 1.liği.
  • 2018 Okan Üniversitesi Liseler Arası Müzik Yarışması Türkiye 3.lüğü
  • 2015 GEF Sanremo Okullarda Yaratıcılık Festivali Birincilik
  • 2014 Maltepe Üniversitesi Liselerarası Müzik Yarışması – En İyi Düzenleme
  • 2014 Maltepe Üniversitesi Liselerarası Müzik Yarışması – Pop Kategorisi 2’incilik