Kültür Merkezi

Hisar Okulları Kültür Merkezimiz tam donanımlı ses ve ışık düzenine sahip, 500 seyirci kapasiteli konser ve tiyatro salonu, ses kayıt stüdyosu, enstrüman çalışma odaları ve ayrı sergi salonu ile 2009-2010 akademik yılında kurulmuş olup;  Hisar Okulları öğrencileri, velileri, idari ve akademik kadrosu, kardeş okullar ve çevre sakinleri arasında bir kültür köprüsü oluşturmaktadır.

Öğrencilerimiz 350 metrekarelik profesyonel sahnede her yıl sergiledikleri tiyatrolar, konserler, gösteriler ve törenler gibi performansların yanı sıra kendi hazırladıkları sanat çalışmalarını profesyonel bir sergi salonunda sunma imkanına da sahip olurlar. Sanatla daha yakın temas halinde olan ve özgüvenleri pekişen öğrencilerimiz, Kültür Merkezinin her yıl farklı sanat alanlarına ve farklı yaş gruplarının gelişim süreçlerine katkı sağlayabilecek çeşitlilikte hazırlanan profesyonel programı ile izleyici olma deneyimini yaşarken, sanatı da hayatlarının bir parçası haline getirirler.

Zengin programı ile Kültür Merkezimiz etkinliklerinde İstanbullu pek çok sanatseveri de ağırlamaktan mutluluk duymaktadır.

Alt Yapımız

Sanata verdiğimiz değerin en büyük göstergelerinden bir tanesi 2010 yılında hizmete giren Kültür Merkezi’mizdir. İstanbul’un sayılı performans sahnelerinden birini barındıran merkezimizdeki olanaklar aşağıdaki şekildedir.

• 500 seyirci kapasiteli profesyonel konser ve tiyatro salonu,
  • Tam donanımlı ses ve ışık düzeni,
  • 350 m2’lik sahne alanı ve dört adet sanatçı odası,
  • 260 m2’lik sergi salonu,
  • Okul orkestrası ve vokal gruplarımızın kullanımına tahsis edilmiş ses kayıt stüdyosu,
  • Müzik derslikleri ve bireysel enstrüman çalışma odaları

Kampüsümüzde ayrıca bir çok resim ve seramik odasının yanı sıra, seramik fırını, multimedya odası ve bir adet 300 seyirci kapasiteli konser ve tiyatro salonu bulunmaktadır.