Yurt içi ve uluslararası pek çok etkinlik, proje ve yarışmaya katılım sağlayan öğrencilerimiz bu kez de Microsoft Türkiye ile yeni bir iş birliğine imza atarak Alzheimer hastalığının teşhisinde yapay zekayı merkeze alan bir proje geliştiriyorlar.

Uluslararası Alzheimer testlerinin araştırılması ve bir havuzda toplanması sonucunda oluşturulan tanı testi, yapay zeka yardımıyla alınan skorlara göre farklı egzersizler ve yol gösterici önerilerde bulunuyor. Bu projede öğrencilerimiz verilerin sisteme daha hızlı yüklenmesini sağlayan Azure Stack Edge Pro’yu Türkiye’de kullanan ilk grubu oluşturuyorlar. Herhangi bir tedavisi olmayan Alzheimer hastalığının erken tanısı için büyük önem taşıyan projede yapay zeka teknolojisinden yararlanarak Microsoft Türkiye ile birlikte çalışan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.