Hisar Okulları Profesyonel Öğrenme Merkezi (PÖMER) kurulduğu ilk günden itibaren öğrenmeyi, değişimi ve dönüşümü sürekli hale getiren ömür boyu öğrenebilme ortamları oluşturmak adına en iyiye ulaşmayı hedeflemiştir. Ulusal ve uluslararası eğitim topluluklarına yararlı olabilmek adına çıktığı bu yolculukta Ocak – Mayıs 2022 tarihleri arasında ECIS (The Educational Collaborative for International Schools) işbirliği ile profesyonel öğrenme programlarının standartları çalışmasını tamamlamıştır.

Yüksek kaliteli eğitim programlarının en temel noktaları, kolaylaştırıcıların olmazsa olmazları, katılımcılardan beklentileri ve profesyonel öğrenmenin sürekliliğini sağlamak adına her adımda olması gerekenleri içeren,  yol gösterici bir çalışmadır. Profesyonel öğrenme çalışmalarının en önemli ortakları öğretmenlerdir. Toplumsal ve teknolojik değişimlere bağlı olarak sürekli güncellenen öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına öğretmenin rolü de değişmektedir. Verimli, sürdürülebilir ve yapılandırılmış profesyonel öğrenme, değişen role katkı sunmak adına önemli bir etkendir.  Profesyonel öğrenme çalışmalarının her adımında hedef, akademik mükemmeliyete ve öğrenci öğrenmesine en üst düzeyde katkı sunmaktır. 

Okulumuzun misyonu, vizyonu, değerleri ve stratejik planı ile uyumlu olarak gerçekleştirdiğimiz profesyonel öğrenme çalışmaları araştırma, analiz, uygulama ve hedef belirlemeyi içerir. Hisar Okulları Profesyonel Öğrenme Merkezi olarak hem kurum içi hem de kurum eğitim programları hazırlarken titizlikle göz önünde bulundurduğumuz standartlarla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.