9. sınıf öğrencilerimiz bu yıl İlkçağ uygarlıkları örnekleminde, tarih boyunca ortaya çıkan uygarlıkların oluşumunda ve insanın toplumsal, siyasal ve kültürel alanlarda evrimleşmesinde belirleyici olan koşulları öğrendiler.

Öğrencilerimiz öncelikle Coğrafya derslerinde coğrafi yapıları ve coğrafyanın üretim biçimleri üzerindeki etkilerini anladılar. Tarih derslerinde Coğrafi yapı özelliklerinin devletlerin ekonomik sistemlere etkisini, ekonomik sistemlerin toplumsal sınıfların oluşumuna ve siyasal yapıları nasıl şekillendirdiğine tanık oldular. Tüm bu süreçlerin dinsel inançlarına ve hukuk sistemlerine yansımalarını gördüler. Dünya üzerinde yaşayan insanların farklılıklarının nedenlerini anladılar. Bu farklılıklarla devletlerin barış içinde nasıl yaşayacaklarını düşündüler.

Öğrencilerimiz bir yıl boyunca bir yandan öğrenirken bir yandan da öğrendiklerini somutlaştırma imkanı elde ettiler. Coğrafya öğretmenimizin hazırladığı hayali bir dünyayı, hazırladıkları üç boyutlu topografya haritalar üzerinde tanıdılar.
Tarih derslerinde, bu coğrafya üzerinde kendi uygarlıklarını inşa ettiler. Seramik derslerinde uygarlıkların özelliklerini dikkate alarak çocukların oyuncaklarını tasarladılar. Resim derslerinde uygarlıklarının farklı kültürel özelliklerini yansıtan görseller resmettiler.

Öğrencilerimizin kendi yarattıkları uygarlıklardan oluşan 6 gezegendeki uygarlıklar, Lise C blok da sergilendi. Tüm öğrencilerimizi çalışmalarından ötürü kutluyoruz.
#hisarokulları