Hisar Okulları Genç Filarmoni Orkestrası

Hisar Okullarının 25. kuruluş yıl dönümü onuruna kurulan Hisar Genç Filarmoni Orkestrası, genç müzisyenlere orkestra müziğinin icrası için yeteneklerini keşfetme fırsatı sunarken aynı zamanda her yaştan dinleyiciye senfonik orkestra müziğini sevdirmeyi de amaç edinmektedir.Hisar Okullarında öğrencilerimize sunduğumuz akademik yetkinliğin yanı sıra sanattan spora bilimden edebiyata hayatın her alanında donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlayacak imkanlar tanımayı hem kişisel ve sosyal gelişimleri bakımından hem de ders dışı alanlarda potansiyel yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri açısından değerli bir fırsat olarak görmekteyiz. Bu vizyonla “Hisar’da Müzik” hem akademik derslerin hem de öğrenci faaliyetlerimizin önemli bir bölümünü içermektedir.
Güçlü ve geniş bir akademik kadroya sahip olan Müzik Bölümümüzün önderliğinde 2021-2022 Akademik Yılında Okulumuzun 25. Yılı onuruna kurulan Hisar Okulları Genç Filarmoni Orkestrası (HGFO), Hisar’da yeni bir oluşumu başlatmaktadır. Orkestramızın kurulduğu ilk yıl değerli müzisyen Faris Akarsu orkestramızın sanat danışmanlığını üstlenmiştir. Profesyonel müzisyenler ve Hisar öğrencilerinden oluşan Orkestra, genç müzisyenlere orkestra müziğinin icrası için yeteneklerini sergileme ve geliştirme fırsatı sunarken aynı zamanda Hisar Okullarındaki her yaştan öğrenci ve dinleyiciye senfonik orkestra müziğini sevdirmeyi ve onları da bu sanat dalına yönlendirmeyi, teşvik etmeyi hedeflemektedir.
HGFO’nun bu bağlamdaki bir diğer misyonu canlı senfonik müziğin eşsiz deneyimiyle geniş ve çeşitli bir kitleye ilham vermek, onları eğlendirirken ve eğitirken ülkenin sosyal yaşamını zenginleştirmek ve gelecek nesillerin bu mirası devralıp geliştirerek devam ettirmesini sağlamaktır.
Hisar Genç Filarmoni Orkestrası Sanat Kurulu
HGFO Sanat Kurulu Üyeleri
Erkan ÇEÇEN Sanat Kurulu Başkanı
Petek PEKUYSAL Kültür Sanat Merkezi Direktörü
Başak ERŞAHİN Müzik Öğretmeni

HİSAR GENÇ FİLARMONİ ORKESTRASI CUMHURİYETİN 100. YILI ÖZEL KONSERİ

Hisar Genç Filarmoni Orkestrası, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel bir konser düzenledi. Atatürk Salonu’nda gerçekleşen konserin orkestra şefliğini İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 1. şefi ve İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Sayın Hakan Şensoy üstlenirken, deneyimli tiyatro oyuncusu Sayın Murat Altınok ise anlatıcı olarak eşlik etti. Marmara Üniversitesi AEF GSEB Müzik Öğr. Çoksesli Korosu ve Hisar Okulları Korosu’nun da yer aldığı konsere dair fotoğrafları aşağıda bulabilirsiniz.

Önceki Konserler

Yeni Yıl Konseri - Aralık 2022

Hisar Genç Filarmoni Orkestrası ikinci konserini, Okul Orkestralarımızın eşliğinde “Yeni Yıl” temasıyla 28 Aralık 2022 Çarşamba akşamı saat 20.00’de Hisar Okulları Kültür Merkezi Atatürk Salonunda gerçekleştirdi. Cenk Çalışan şefliğinde, Fibabanka’nın ana sponsorluğunda düzenlenen konserde Hisar Genç Filarmoni Orkestrası’nın yanı sıra , B Yüzü, Junior B Yüzü, Hisar Ukeband, Jazzy Things, Klasik Gitar Topluluğu ve Vocal Ensemble okul orkestraları da sahne aldı.

Bu muhteşem geceye dair fotoğrafları aşağıda bulabilirsiniz.

Hisar Okulları 25. Yıl Özel Konseri - Nisan 2022

Hisar Okullarının 25. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında ilk kez izleyici ile buluşan Hisar Genç Filarmoni Orkestrası (HGFO), ilk konserini 27 Nisan 2022 Çarşamba akşamı Hisar Okulları Kültür Merkezi Atatürk Salonunda verdi. Fibabanka’nın ana sponsorluğunda gerçekleşen konserde, orkestranın şefliğini müzik öğretmenimiz Cenk Çalışan yürütürken, öğrencilerimize konuk solistler Burak Kut (Tenor), Asude Cemre (Soprano) ve Berk Özbek (Tenor) eşlik etti.

Hisar Genç Filarmoni Orkestrasının hikayesini, hazırlık sürecini ve ilk konser heyecanını Orkestra üyelerimizden, müzisyenlerden, öğretmenlerimizden ve o gece bizlerle beraber olan konuk solistlerimizden dinlemek ister misiniz?