Uzaktan Eğitim

İlkokul Uzaktan Eğitim Programı

İlkokul Uzaktan Eğitim Programı, MEB müfredatı doğrultusunda, uzaktan eğitim programı içerisinde uygulanabilecek kazanımlar değerlendirilerek Hisar Okulları Uzaktan Eğitim Politikası metninde belirtilen amaç ve esaslara uygun olarak hazırlanmıştır. Program; uzaktan eğitime adapte edilirken Uluslararası standartlar dikkate alınmıştır.

Öğrencilerin günlük programları bütünsel gelişimlerini destekleyecek özelliktedir. Kitap okuma, hareket zamanı, branş dersleri ve temel derslerin yanı sıra öğrencilerin sosyo-duygusal gelişimlerini desteklemek amacı ile küçük gruplar halinde Rehber Öğretmenleri ile görüşme zamanları da bulunmaktadır. Öğrencilerimizin bireysel ihtiyaçlarını dikkate alarak sınıf öğretmenleri ve İngilizce öğretmenleri tarafından yürütülen akademik içeriğe odaklı küçük grup çalışmaları yapılmaktadır. Ders materyalleri ve kaynaklar GSuite: Google Classroom aracılığı ile öğrencilerimizle düzenli olarak paylaşılmaktadır. Uzaktan eğitim sürecinde video konferans, çevrim içi (online) dersler, görüşmeler ve toplantılar ise Google Meet aracılığı ile yapılır.

Örnek Haftalık Ders Programı (4. Sınıf)

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma
9.20-10.00 Bilişim Teknolojileri Kitap Okuma (Asenkron) Kitap Okuma (Asenkron) Kitap Okuma (Asenkron) Kitap Okuma (Asenkron)
10.00-10.15 ARA
10.15-10.55 Türkçe Türkçe Türkçe Sos. Bilgiler Türkçe
10.55-11.10 ARA
11.10-11.50 Matematik Matematik Matematik Matematik Sos. Bilgiler
11.50-13.00 YEMEK
13.00-13.40 İngilizce İngilizce İngilizce İngilizce İngilizce
13.40-14.00 ARA
14.00-14.40 Pekiştirme (Asenkron) Pekiştirme (Asenkron) Din Kültürü (Asenkron) Fen Bilgisi Hareket Zamanı (Asenkron)
14.40-14.50 ARA
14.50-15.30 Beden Eğitimi Görsel Sanatlar Pekiştirme (Asenkron) Pekiştirme (Asenkron) Müzik
15.30-16.10 Rehber Öğretmen Sınıf Öğretmeni Etüt İngilizce Öğretmeni Etüt Pekiştirme Fen Bilimleri Etüt
  KİTAP OKUMA

Veli Desteği ve İletişimi

Program velilerin kolaylaştırıcı desteği ile ilerlemektedir. Sınıf seviyelerine göre veli desteğinin içeriği ve süresi farklılık göstermektedir. Haftalık veli görüşmelerimiz Google Meet üzerinden yapılmaktadır. Ayrıca, bilgilendirici veli yazıları ve anketler ile iletişimimizi devam ettirmekteyiz.

Teknoloji Desteği

Hisar Okulları’nda teknoloji ve inovasyon, eğitim sürecinin doğal bir parçası olarak yer almaktadır. Hedefimiz, öğrencilerimizin içinde bulunduğumuz çağın ihtiyaçlarına adapte olabilecek bilgi ve becerilere sahip, karşılaştığı problemlere farklı bakış açıları ile yenilikçi çözümler geliştirebilen, etkin ve üretken bireyler olarak mezun olmalarını sağlamaktır. Bu bakış açısı ile yapılandırılan Bilişim Teknolojileri dersleri öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecinde ihtiyaç duydukları teknik becerileri sağlamış ve onları desteklemiştir.

Kullanılan uygulamalar ve platformlar ile ilgili desteğe ihtiyaç duyulması halinde Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi öğretmenlerimizden ve destek@hisarschool.k12.tr adresi üzerinden IT Departmanımızdan destek alınabilir.