Etkinlik ve Yarışmalar

Bilgisayar bölümü olarak ders, kulüp etkinlikleri ve öğrenci projeleri kapsamında öğrencilerimizin teknoloji ve mühendislik alanlarında kendilerini geliştirmenin yanı sıra, inovasyon, girişimcilik ve organizasyon becerilerini destekleyen First Robotics Competition, First Lego League, Technovation, WRO yurt içi ve yurt dışı bir çok etkinlik ve yarışmaya katılmaktayız.

First Robotics Competition:

Hisar'da her biri 80 öğrenciden oluşan ve sıfırdan robot yapmak için takımlar halinde çalışan iki oldukça popüler Robotik kulübü vardır. Kulüplerimiz son yıllarda birçok ödüle layık görüldüler.

• First Robotics Competition (FRC) Silicon Valley Regional (April 2018)- Imagery Award
  • Istanbul FRC Regional (March 2018) - Semi Finalist
  • FRC New York (April 2017) - New York City Regional Rookie All-Star Award
  • FRC Miami (March 2017) - Miami Valley Regional Rookie All-Star Award
Hisar Coding Summit:

HisarCS ekibi bilişim teknolojileri konusunda çalışan ortaokul ve lise öğrencilerimizden oluşmakta, günden güne büyümekte ve yeni katılan öğrencilerimizle gelişmektedir. “Öğrencilerden öğrenmek isteyen herkese” mottosu ile yola çıkan öğrencilerimiz, farklı okullardan ve yaş gruplarından programlama, elektronik ve tasarım konusunda kendini geliştirmek isteyen katılımcılar için iki gün boyunca çeşitli atölyeler düzenlemektedirler. Hisar Coding Summit adlı bu etkinliğimiz, önümüzdeki yıl 5. defa gerçekleştirilecektir.

Hisar Coding Summit 2018’de düzenlenen atölyeler:

• Scratch & MakeyMakey
  • Arduino ile Programlama