Ders İşlenişi

Ortaokul İngilizce programında, Amerika Birleşik Devletleri’nde tercih edilen Ortak Temel Ders Müfredatı izlenir. Ortak temel dersler, branşlar arasındaki ilişkiyi daha yakından anlamaya eğilerek, derslerin belirli ve pragmatik becerileri oluşturmak üzere tasarlanmasını sağlar. Farklılaştırılmış eğitim yaratıcı yaklaşımları destekler ve öğrencilerin güçlü ve zayıf yanlarının bilincinde olarak, tüm öğrencileri başarıya götürecek fırsatları elde etmelerine olanak sağlar.

Derslerde işlenen üniteler Tasarlayarak Öğrenme (UbD) esasına dayanır. Tasarlayarak Öğrenme, öğrenci başarısını geliştirmeye yönelik bir çerçevedir. Öğretmenlerimiz, temel ve merak uyandıran sorular doğrultusunda dersleri tasarlamak üzere bir arada çalışırlar. Öğrencilerimiz ise bu karmaşık tezleri derinlemesine incelemek, kendi çıkarımlarına ulaşmak ve yüksek akademik standartlara göre kendilerini ifade etmek üzere dilbilgisi, konuşma, yazma, okuma ve dinleme becerileri kazanırlar. Ünite konularımız her yıl bölümümüz tarafından incelenerek güncellenir.

Ölçme ve Değerlendirme

Final değerlendirmeleri; yaratıcı yazma, drama performansları, sunumlar, deneme yazıları, münazara, araştırma ödevleri, okuma ile dilbilgisi sınavlarını kapsar. Bu değerlendirmeler günlük müfredatımızın bir parçasıdır. Öğrenme sürecinde öğrencileri başarıya taşıyacak süreç vurgulanır. Her gün ders sırasında öğrenciler becerilerini geliştirirlerken ders notu değerlendirmeleri ile ilgili geri dönüşler kendileriyle paylaşılır. Her bir ödev ve sınav; öğrencilerle daha önceden nasıl kullanmaları gerektiği konusunda bilgi verilmiş yönerge ile değerlendirilir. Öğrencinin kendi kendini değerlendirme becerisi, İngilizce Bölümünün önde gelen hedeflerinden biridir.