Etkinlik ve Geziler

Hisar Ortaokulu Türkçe Bölümü olarak, derslikten yaşama akan süreçte, yaparak yaşayarak öğrenilen bilgilerin kalıcılığını, beceri gelişimine katkılarını önemsiyor, derslerimizi derslik dışı etkinliklerle ve gezilerle destekliyoruz.

• “Masal Yolu Proje Uygulama Gezisi” ülkemizde bir ilk olarak hayata geçirilerek, Türkçe dersinin etkinlik ve kazanımlarına göre biçimlenmiştir. Bu gezi ile, kendi kültüründeki masalların zenginliğiyle büyüyen öğrencilerimizin; farklı kültürleri ve bu kültürlerin masallarını da tanımasını, öğrendiklerini ve deneyimlerini içselleştirerek donanımlı dünya insanı olarak gelişimini hedefliyoruz.

• “Geçmişten Geleceğe Çanakkale Gezisi” Türkçe ve Sosyal Bilgiler derslerinin ünite ve kazanımları doğrultusunda görerek, deneyimleyerek öğrenme ve içselleştirme olanağı sunan bir gezidir. Ünite içeriklerine hizmet etmek üzere planlanan gezide tüm detayları ders kazanımları çerçevesinde ele alıyoruz.

• “Şiir-Drama” etkinliği ile öğrencilerimizin, derslerde işledikleri şiir konusunu yaratıcı drama ile birleştirerek derslik dışına taşımalarına olanak sağlıyoruz.

• “Kütüphanede Bir Gece, Müzikli Masallı Eğlence” etkinliğimizi öğrencilerimizle kitaplar arasında bağ kurmak, kütüphanenin verimli zaman geçirilecek kaliteli bir mekân olduğunu deneyimletmek ve okul yaşamına ait güzel bir anı yaratmak amacıyla gerçekleştiriyoruz.

• Anlatının, sözün gücüne inanıyor “Uluslararası Masal Buluşmaları” ile öğrencilerimizin her yıl bir kez uluslararası üne sahip bir anlatı ustasından hikayeler dinleyerek anlama, anlatma ve dinleme alanlarındaki becerilerini deneyimlerle zenginleştirmelerini önemsiyoruz.
  • “Yaratıcı Okuma” etkinlikleriyle öğrencilerimizin, okudukları bir kitabı yaratıcı drama ile birleştirerek kitabın temalarına farklı gözle bakmalarını, aktif katılımla eseri anlamlandırma ve içselleştirme süreçlerini destekliyoruz.
  • “Geleneksel Çocuk Oyunları” etkinliği ile müfredatımızda yer alan “Çocuk Dünyası” teması kapsamında geleneksel çocuk oyunlarını öğreniyor ve oynuyoruz. Günümüz çocuk edebiyatının önde gelen yazarlarını, söyleşi ve imza programı için öğrencilerimizle buluşturarak öğrencilerimizin okuma ve yazmaya olan ilgisini pekiştiriyoruz.