2021-2022 Akademik Yılı
11. Sınıfa Aday Öğrenciler

Yurt içi ve yurt dışı okullardan Hisar Okulları Lise 11. Sınıfa başvuru yapmak isteyen aday öğrenciler için başvuru süreçlerine dair detaylı bilgilendirmeleri aşağıda bulabilirsiniz.

Yurt İçi Okullardan Başvuru Yapan Adaylar Öğrenciler İçin

• Hisar Lisesi tarafından ilan edilen takvime göre ara sınıf sınavını alırlar. Ara sınıf sınavı Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı ile İngilizce bölümlerinden oluşmaktadır. Akademik sınavlar 10. Sınıfın akademik kazanım ve becerilerini kapsamaktadır. İngilizce sınavının ise Okuma-Yazma-Dinleme-Konuşma bölümleri vardır.

• Ara sınıflar için Akademik Başarı bursumuz yoktur. Mali yardım başvuruları ve akademik başarı bursları, okulumuzun Burs, Ödül, Mali ve İdari Yardım Yönetmeliği (BÖMAY) kapsamında değerlendirilmektedir. Detaylı bilgi okulumuzun Web sitesinde mevcuttur.

• Aday öğrencinin son dönem karnesi, takdir- teşekkür belgesi veya onur belgesi, Öğrenci kimlik belgesi, öğrenci fotoğrafını yazılı sınav ve görüşmeler öncesi kayıt işleri ofisine teslim ederler.

• Kayıt hakkı verilen aday öğrencilerin, sonuçların ilan edilmesini takiben üç gün içinde Hisar Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından gerçekleştirilecek öğrenci tanıma görüşmesine katılmaları gerekmektedir.

Yurt Dışı Okullardan Başvuru Yapan Adaylar Öğrenciler İçin

Hisar Lisesinde okumak için başvuran adaylar içerisinde, okulun ilan ettiği kayıt kabul sınavı tarihinde Türkiye’de olamayacak ve yurt dışında yaşayanlar için, okul idaresinin onayı doğrultusunda çevrimiçi (online) sınavlar uygulanabilir.

• Ara sınıf sınavı Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı ile İngilizce bölümlerinden oluşmaktadır. Akademik sınavlar 10. Sınıfın akademik kazanım ve becerilerini kapsamaktadır. İngilizce sınavının ise Okuma-Yazma-Dinleme-Konuşma bölümleri vardır.

• Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler bölüm başkanlarıyla görüşme yaparlar.

• Aday öğrencinin referansları (2 adet), transkriptleri, disiplin cezası almadığına dair ilgili idare yazısı, öğrenci kimlik belgesi, öğrenci fotoğrafını yazılı sınav ve görüşmeler öncesi kayıt işleri ofisine teslim ederler.

Aşağıdaki tablolarda hem yurt içi hem de yurt dışından başvuran adaylar için uygulanacak akademik sınavlar hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Sorularınız ve daha detaylı bilgi için Kayıt Kabul Ofisimiz ile temasa geçmenizi önemle rica ederiz.

Kayıt İşleri Ofisi İletişim Bilgileri
Tel: 0212 364 00 00 (ext.105-143)
E-Posta: hisarkayitisleri@hisarschool.k12.tr

Konu Kazanım Değerlendirme
Fonksiyonlar,
problem çözme

Fonksiyonun tanımını yapar. Fonksiyonlarla ilgili 4 işlem
yapar, değer bulur. Bileşke fonksiyon ile ilgili işlemleri yapar.
Verilen bir fonksiyonun tersini bulur. Verilen bir fonksiyonun
grafiğini çizer. Verilen bir problemin çözümü ile ilgili plan
yapar ve problemi çözer.

Soruyu anlama ve mantıksal bir metod kullanma.
Temel kuralları uygulama.
Cebirsel çözüm.
Cevap.

Türk Dili ve Edebiyatı

Konu Kazanım Değerlendirme
Soru içeriği okuma ve yazma olarak iki aşamadan oluşmaktadır.
Verilen metnin istenen kavramlar doğrultusunda yorumlandığı
bir “düşünce yazısı” yazılması beklenmektedir.

Okuma
Metin ile metnin konusu, amacı ve hedef kitlesi arasında ilişki kurar.
Metnin ana düşüncesi ve yardımcı düşüncelerini belirler.
Metindeki anlatım biçimlerini, düşünceyi geliştirme yollarını ve bunların işlevlerini belirler.
Metnin üslup özelliklerini belirler.
Metindeki evrensel ve sosyal öğeleri belirler.
Metinde ortaya konulan bilgi ve yorumları ayırt eder.
Metinde fikri, felsefi  gelenek veya anlayışların yansımalarını değerlendirir.

Yazma
Metni yorumlar.
Yazar ve metin arasındaki ilişkiyi değerlendirir.
Yazacağı metni planlar.
Metin türüne özgü yapı özelliklerine uygun yazar.
Metin türüne özgü dil ve anlatım özelliklerine uygun yazar.
İyi bir anlatımda bulunması gereken özelliklere; imla ve noktalama kurallarına ve anlatım bozukluklarına dikkat ederek yazar.

İçerik
Yazı ve Düşünce Planı
Dil ve Anlatım

Topic Objectives Rubric
Students will read a short literary passage and
answer a number of comprehension questions
on the passage. Questions will cover everything
from guessing word meanings from context to making character inferences. The style of writing is character analysis.
Students should demonstrate competence
in the English language in order with the C1 level on the Common European Framework.

Reading Comprehension.

Writing: Idea development, word choice & sentence fluency, organization, punctuation & spelling.

Speaking: Fluency, vocabulary, sentence structure, pronunciation, ability to answer prompt.