Hazırlık ve 9. Sınıf

Merkezi sınav sonucuna göre kayıt hakkı kazanan aday öğrenci velilerinin kayıt takvimi doğrultusunda kayıt işlemlerini tamamlamış olması gerekir.

Kesin kayıt olan öğrenciler, Hazırlık Sınıfını okuyup okuyamayacaklarının belirlenmesi amacı ile kayıt oldukları hafta içinde planlanan tarihte İngilizce Yeterlilik Sınavına davet edilir. İngilizce Yeterlilik Sınavını geçen öğrencinin kaydı, 9. Sınıfta kontenjan olması durumunda 9. Sınıfa aktarılır.

Merkezi Sınav sonucunda alınan kayıtlardan sonra 9. Sınıfta kontenjan olması durumunda başka bir okulun Hazırlık Sınıfını tamamlayan aday öğrenciler Okul İdaresinin kararıyla Ağustos ayında sınava davet edilir. Yurtdışında 8. Sınıfı tamamlayan aday öğrenciler ise yine Okul İdaresinin kararıyla Mayıs/Ağustos aylarında gerçekleştirilen sınavlara davet edilir. Sınav sonucunda okulumuza kabul edilen öğrencilerden yedek listeler oluşturulur. Kontenjanda açılma oldukça yedek listeden sırası gelen aday öğrenci velisine kayıt belgeleri e-posta ile iletilir. Kayıt sırası gelen aday öğrenci velisinin okul idaresi tarafından belirtilen süre içinde kayıt işlemlerini tamamlamış olması gerekir. Kayıt işlemleri tamamlanmadığı takdirde sırada bekleyen bir sonraki aday öğrencinin velisi kayda davet edilir.

Aday velilerin kayıt işlemleri için gönderilen e-posta bilgilendirmelerini ve yönlendirmelerini dikkatlice takip etmesi beklenmektedir. Kayıt hakkı kazanan öğrencinin kaydının kesinleşmesi için, belirtilen kayıt tarihlerinde aşağıda istenilen belge ve imzalı formların dijital ortamda ilgili portala yüklenerek mali kayıt sürecinin tamamlamış olması gerekmektedir. Mali kayıt süreci, okul kitapları, yemek öğünleri, okul kıyafet ve okul servisi ile ilgili bilgiler velilerimize kayıt bilgilendirme yazısının içinde detaylı olarak iletilir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER (Belgelerin sisteme dijital olarak yüklenmesi gerekmektedir.)

Öğrenciye ait vesikalık fotoğrafın sisteme yüklenmesi

Öğrenci için doktordan alınacak sağlık raporu

9. Sınıfa yurtdışından kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin okudukları okuldan aldıkları transkript ve ilgili İl MEB Müdürlüğünden onaylı denklik belgesi

Anne ve babaya ait vesikalık fotoğrafın sisteme yüklenmesi

Anne ve babaya ait kimlik fotokopisi

Kayıt işlemlerini tamamlayacak veliye ait ikametgah belgesi

Anne-baba boşanmış ise Velayet Belgesi

KAYIT İÇİN GEREKLİ FORMLAR (Bu evraklar sisteme dijital olarak yüklenmektedir.)

OKUL DIŞI ETKİNLİKLERE KATILIM SÖZLEŞMESİ

ÖĞRENCİ İLAÇ KULLANIM FORMU