Lise Üstün Öğrenen Programı

Üstün Öğrenen Programı 2022 – 2023 Akademik Yılında Hisar Lisesi öğrencilerine açık okul ve deneyime dayalı öğrenme ortamları sunmak ve öğrenme fırsatlarını genişletmek amacıyla başlatılmıştır. 

Programın Amacı

2022 – 2023 Akademik Yılında uygulanmaya başlayan “Hisar Okulları Üstün Öğrenen Programı”nın amacı, Hisar Okullarının potansiyeli ortaya çıkarma ve dünyaya anlamlı katkılar sunma vizyon ve misyonuna uygun olarak, öğrencilerimizi akademik ve sosyal açıdan daha ileri seviyeye taşımak amacıyla tasarlanmıştır. Bu program öğrencilerimizin, yeteneklerini keşfetmelerini ve kendilerini geliştirmelerini, sosyal sorumluluk duygusunu geliştirmelerini ve topluma fayda sağlayacak projelerde yer almalarını, toplumsal sorunlara çözüm bulma sürecinde aktif olarak yer almalarını, kendi öğrenme süreçlerini yönetmelerini, hedefler belirlemelerini ve gerçek yaşam deneyimi ile öğrenmelerini hedeflemektedir. 

Üstün Öğrenen Programı aşağıdaki bileşenlerden oluşur:

1. Hisar & Coursera MOOC (Açık, uzaktan online dersle) Sistemi

2. Sosyal Sorumluluk Projeleri

3. Mesleki Gözlem ve Deneyim Sistemi

“Hisar Lisesi Okul Profili” belgesinde yer alan Üstün Öğrenen Programını tamamlayan öğrencilere Üstün Öğrenen Sertifikası verilir ve tamamladıkları uzaktan dersler, sosyal sorumluluk projeleri ve mesleki deneyim program bilgisine transkriptlerde yer verilir.  

Dünyanın en büyük kitlesel çevrimiçi kurs sağlayıcısı olan Coursera, 2012 yılında Stanford Üniversitesi’nden Bilgisayar Bilimleri Profesörleri Andrew Ng ve Daphne Koller tarafından kurulmuştur. Küresel çapta hizmet sunan platform, dünyanın önde gelen üniversiteleri ve alanlarında lider kuruluşlarla birlikte eğitimler vermektedir. Bu eğitimler sayesinde öğrenciler, ilgilendikleri alanlarda uzmanlaşabilir, akademik hayatlarında ve  kariyerlerinde verimli olacak yetkinlikler edinebilirler.

Hisar & Coursera MOOC

2022 – 2023 Akademik Yılın itibariyle Hisar Okulları ve uzaktan açık eğitim platformu Coursera arasında bir protokol gerçekleştirilmiş ve akademik kadromuz tarafından seçilen 300 ders öğrencilerimize sunulmuştur. 

Hisar & Coursera MOOC Sisteminin Amaçları

  • Erişilebilirlik: Herhangi bir mekanda,zamanda ve cihazdan erişilebilir olmasıyla öğrencilerimize yüksek düzeyde akademik erişim sunulması. 
  • Ders Çeşitliliği: Öğrencilerimizin, hedefleri doğrultusunda kişisel ilgi ve ihtiyaçlarına uygun dersleri seçebilmesi.
  • Bireysellik: Öğrencilerimizin, bireysel öğrenme ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli özelleştirme imkanları sunarak, kendi hızlarında ilerlemelerini sağlama.  
  • İnteraktif Öğrenme: Çeşitli öğrenme materyalleri ve araçlar aracılığıyla etkileşimli bir öğrenme imkanı sunarak, video dersleri, interaktif quizler, bitirme ödevleri, forumlar ve tartışma grupları gibi araçlarla öğrencilerimizin farklı öğrenme ortamlarına katılımını sağlar. 
  • Kaliteli Eğitim ve Sertifikasyon: Hisar & Coursera MOOC’ Sistemi dersleri,  dünyada tanınan üniversiteler tarafından sunulan yüksek kaliteli derslerden oluşur. Öğrencilerimiz, uluslararası eğitim kurumlarından ve alanında uzman olan eğitmenlerden ders alma fırsatı bulurlar. Ayrıca sistemdeki derslerin tamamı okulumuzun öğretmenleri tarafından onaylanmış ve sertifikalı derslerden  seçilmiştir.
Sosyal Sorumluluk Projeleri

Hisar Okulları’nda toplumsal öğrenme (service learning) eğitim felsefesini benimseyerek, akademik programlarımızı sosyal sorumluluk çalışmaları ve toplum hizmetleri projeleri ile zenginleştirmekteyiz. Toplumsal öğrenme felsefesiyle öğrencilerimiz sınıf içinde edindiği bilgi ve becerileri uygulamalı bir şekilde kullanarak, parçası oldukları yerel ve küresel toplumları güçlendirmeye yönelik projeler üretirler. Sosyal sorumluluk bilincinin öğrenme hedefleriyle bütünleşmesi; öğrencilerimizin sorgulayan, eleştirel düşünen, üretken dünya vatandaşları olarak topluma değer katmaları için inisiyatif almalarını sağlar.  

Sosyal Sorumluluk Projeleri Programının Amaçları:

  • Topluma sunulan anlamlı katkılar sayesinde güçlü bir öğrenme deneyiminin gerçekleşmesi,
  • Empati, iletişim, iş birliği, dayanıklılık, problem çözme ve sorumluluk alma becerilerinin geliştirilmesi,
  • Öğrencilerimizin sosyal sorumluluk, aktif yurttaşlık ve kolektif değişim değerlerini mezuniyet sonrası yıllarına da taşımaları.

Detaylı bilgiye bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

    Mesleki Deneyim Programı

    Meslek Deneyim Programı, eğitim dönemi süresince öğrenilen teorik bilgilerin tecrübeye dönüştürülmesine, iş hayatının temel ilkelerinin deneyimlenmesine, kurumların yapısının ve işleyişinin anlaşılmasına, ileride seçilmesi planlanan mesleklerin yakından tanınmasına olanak sağlayan çalışma biçimidir. Meslek seçiminde en önemli karar verme mekanizması olan yerinde gözlem yapma etkinliği, kariyer yöneliminin önemli yapı taşlarından biridir.

    Mesleki Deneyim Programının Amaçları: 

    • Öğrencilerin profesyonel iş yaşamını tanıması
    • Akademik olarak aldıklarını bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi
    • Öğrencilerin kariyer planında olan mesleklerin gözlem yaparak tecrübe etmesi 

    Meslek Gözlemi Dağılımları

    9. Sınıflar

    10. Sınıflar

    11. Sınıflar

    12. Sınıflar

    Satış Temsilciliği / Marketing

    Dijital Pazarlama / Digital Marketing

    Arkeoloji / Archaeology

    Sinema / Film Industry

    Atölye Yönetimi / Studio Management

    Tıp / Medical Science

    Bilişim Sistemleri / Computer Science

    Yönetim Organizasyon / Management

    Bankacılık / Banking

    Hukuk / Law

    Takı tasarım / Design

    Mimarlık-iç mimarlık / Architecture

    Mimarlık-iç mimarlık / Architecture

    Tıp / Medical Science

    Tasarım / Design

    Borsa – ekonomi / Finance

    Pazarlama / Marketing

    Psikoloji / Psychology