Green Campus

Hisar Okulları Green Campus Komitesi ulusal ve uluslararası platformda sürdürülebilir eğitim ve öğretim uygulamaları ile bu alanda öncü okul olmayı hedeflemektedir. K-12 Bütünlüğü içerisinde tüm öğrencilerimizin yaptığı çalışmaları tek bir çatı altında toplamayı hedefleyen komite çevresel vatandaşlık için gerekli koordinasyonu sağlamakta ve oluşturulan çevre bilincinin öğrencilerimizin hayatlarının bir parçası olmasını hedeflemektedir.

15th European Science Cafe of Enec Cost Action on Education for Environmental Citizenship

Hisar Okulları olarak “15th  European Science Café of ENEC Cost Action on Education for Environmental Citizenship” ( EEC in Focus) adlı etkinliğe ev sahipliği yapmak üzere Türkiye’yi temsilen seçilmiş bulunmaktayız. Proje takvimine göre, 12 Nisan 2021 ”Çevresel Vatandaşlık Eğitimi” konusundaki farkındalığın artırılması hedeflenen bu etkinlik AB tarafından fonlanmaktadır. Daha önce Bosna-Hersek de düzenlenmiş olan benzer bir etkinliğin bilgilerine link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Çevresel Vatandaşlık Algısı Projesi

Üniversitelerle yapılmış olan işbirlikleri çerçevesinde lise öğrencilerimiz  akademisyenler Prof. Dr. Hasan Saygın, Doç. Dr. Hasan Volkan Oral, Doç. Dr. Suna Erses, Dr. Özge Eren ile birlikte “Çevresel Vatandaşlık Algısı” proje çalışmasına başlamış ve uzaktan eğitim sürecinde çalışmalarına devam etmiştirler.

Green Movement 2020

Lise öğrencilerimiz bir süredir “Green Movement 2020” isimli çevreci bir geri dönüşüm projesi üzerinde çalışmaktadırlar. Projeyle ilgili olarak kurmuş oldukları web sayfası ve sosyal medya platformları üzerinden daha çok kişiye ulaşarak çevre bilincinin artmasına katkıda bulunmuşlardır.

Sıfır Atık Projesi

Bu yıl 50. kez düzenlenen Dünya Günü kapsamında uzaktan eğitim sürecimizde ortaokul öğrencilerimiz evlerindeki atık malzemeleri değerlendirerek geri dönüşüme katkıda bulunmayı amaçlayan “Bir Günlüğüne evde sıfır atık” hareketi başlatmış, hazırladıkları film ve görsellerle çevre bilincini artırmak için çalışmışlardır.