STEM Etkinlik ve Başarıları

Öğrencilerimize dijital çağın gerektirdiği becerileri kazandırmak amacıyla STEM eğitim modelini; disiplinlerarası bir yaklaşım içinde sanat ve tasarımla  bütünleştirerek STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) şeklinde benimsemekteyiz.

Hisar Kodlama Zirvesi

Bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen Hisar Kodlama Zirvesi  25 ve 26 Nisan 2020 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilmiştir. Etkinlik 25 Nisan 2020 Cumartesi günü yurt dışındaki katılımcılar için İngilizce olarak; 26 Nisan 2020 Pazar günü ise Türkçe olarak düzenlenmiştir. Etkinlik kapsamında 11 farklı başlık altında düzenlenen eğitimler tamamen öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir:  http://event.hisarcs.com/

• Scratch ile Programlamaya Giriş

• Arduino ile  Programlama

• Swift ile iOS Uygulama Geliştirme

• Autodesk Fusion360 ile Hızlı Prototipleme

• Python ile Programlama

• Yapay Zeka, Makine Öğretim ve Doğal Dil İşleme

• Unity ile Oyun Tasarımı Ve Gelişimi

• Java ile Programlama

• Html/CSS ile Web Sitesi Tasarımı

• Sonic Pi ile Müzik Programlama

• Restful API

• Girişimcilik 101: Fikirden Piyasaya

ICEEBS 2020

Lise 10. ve 11. Sınıf öğrencilerimiz kimya alanında yürüttükleri projeleri ile Güney Afrika Cape Town’da yapılan, “ICEEBS 2020: International Conference on Ecological, Environmental and Biological Sciences” konferansına davet edilmişlerdir.

Sonic Pi ile Müzik Kodlaması Atölyesi

25 Mayıs Haftasından itibaren Lise öğrencilerimiz Sonic Pi ile Müzik Kodlaması Atölyesi gerçekleştirmişlerdir. 4-6 hafta süren bu etkinlik her hafta haftada iki gün olarak düzenlenmiştir.    https://hisarcs.github.io/SonicPi/

Sürdürülebilirlik Ödülü

Ortaokul  öğrencilerimiz, yarı finalist oldukları Global Social Leaders yarışmasında “Sustainability Award” (Sürdürülebilirlik Ödülü) almaya hak kazanmışlardır.

Regent Üniversitesi Grafik Tasarımı, Multimedya ve İç Dizayn Ödülleri

Lise öğrencilerimiz, Londra Regent Üniversitesi tarafından düzenlenen uluslararası yarışmalara katılarak, Grafik Tasarım, Multimedya ve İç Dizayn kategorilerinde hazırladıkları projeleriyle 1’incilik ve finalistlik dereceleri alarak okulumuzu başarıyla temsil etmişlerdir. Regent Üniversitesinde düzenlenecek etkinliğe davet edilen tüm öğrencilerimizin çalışmaları, üniversitede gerçekleştirilecek sergide gösterilmeye değer görülmüştür.

Yüz Maskesi ve Siperlik Üretimi

Lise öğrencilerimiz evlerinde, Okulumuz tarafından gönderilen 3D yazıcıları kullanarak, Covid-19 salgını nedeniyle hastaneler için büyük ihtiyaç haline gelen yüz maskesi üretmişlerdir.