Yurt Dışı Üniversite Danışmanlık

Yurtdışı Danışmanlık Ofisi, yurtdışı üniversite hazırlık, başvuru ve seçim sürecine ilişkin programları düzenler. Kampüsleri, akademik programları ve kabul şartları konusunda bilgi vermek üzere, okulumuzu her sene 200’ün üzerinde yurtdışı üniversite temsilcisi ziyaret etmektedir.

9. Sınıf seviyesinden itibaren, öğrenci ve velilerimizi yurtdışı üniversite süreci konusunda bilgilendirmek üzere çalışmalarımıza başlıyoruz. Sınıf sunumları ve çalıştayların yanısıra, bireysel öğrenci ve veli görüşmeleri yapıyoruz. Aynı zamanda, öğrencilerimize kişisel ve geleceğe yönelik hedefleri doğrultusunda akademik, mesleki ve yaz okulu danışmanlığı sağlıyoruz.

Hisar Okulları’nda, ofisimiz tarafından koordine edilen çeşitli merkezi sınavlar uygulanmaktadır. Tüm 10. ve 11. Sınıf öğrencilerimiz, SAT sınavının hazırlığı niteliğindeki PSAT (Pre-Scholastic Aptitude Test) sınavına girmektedirler. Ayrıca, her yıl ilkbahar aylarında tüm lise öğrencilerimize açık olarak İngilizce yeterlilik sınavı IELTS’i (International English Language Testing System) uyguluyoruz. SAT test merkezi olan okulumuzda, yılda altı kez SAT sınavı da uygulanmaktadır.

International ACAC (Association for College Admission Counseling), NACAC (National Association for College Admission Counseling), ve CIS (Council of International Schools) kuruluşlarının üyesi olan Yurtdışı Danışmanlık Ofisi ekibimiz, akademik yıl boyunca çeşitli profesyonel gelişim programlarına ve üniversite ziyaretlerine katılmaktadır.

Öğrenci ve velilerimizi yurtdışı üniversite süreci konusunda bilgilendirmek üzere, web tabanlı bir sistem olan Cialfo programını kullanıyoruz. Cialfo aracılığıyla, yurtdışı üniversite sürecine ilişkin önemli bilgilere erişim sağlamak, üniversite araştırması yapmak ve üniversite listesi oluşturmak mümkündür. Ofisimiz, tüm Lise öğrenci ve velilerimize, Cialfo şifresi atamaktadır.

İngilizce “2023-2024 Okul Profili” dokümanına erişmek için lütfen tıklayınız.

Yurtdışı Üniversite Kabulleri ve Yerleşimler
  • 2023 Mezunlarımızın Yurtdışı Üniversite yerleşimlerimi görebilmek için tıklayınız.
  • 2022 Mezunlarımızın Yurtdışı Üniversite yerleşimlerini görebilmek için tıklayınız.
  • 2021 Mezunlarımızın Yurtdışı Üniversite yerleşimlerini görebilmek için tıklayınız.
  • 2020 Mezunlarımızın Yurtdışı Üniversite yerleşimlerini görebilmek için tıklayınız.
  • 2019 Mezunlarımızın Yurtdışı Üniversite yerleşimlerini görebilmek için tıklayınız.
  • 2018 Mezunlarımızın Yurtdışı Üniversite yerleşimlerini görebilmek için tıklayınız.
  • 2017 Mezunlarımızın Yurtdışı Üniversite yerleşimlerini görebilmek için tıklayınız.
  • 2016 Mezunlarımızın Yurtdışı Üniversite yerleşimlerini görebilmek için tıklayınız.
  • 2015 Mezunlarımızın Yurtdışı Üniversite yerleşimlerini görebilmek için tıklayınız.
  • 2014 Mezunlarımızın Yurtdışı Üniversite yerleşimlerini görebilmek için tıklayınız.
  • 2013 Mezunlarımızın Yurtdışı Üniversite yerleşimlerini görebilmek için tıklayınız.

*Mezunlarımızın 2008-2022 yılları arasında Yurtdışı Üniversite yerleşimleri detaylı listesini görmek için lütfen tıklayınız.