Katıldığımız Etkinlikler

Öğrencilerimiz eğitimleri boyunca Hisar Okullarında kendilerine sunulan akademik programların yanı sıra kulüp, atölye ve seminer çalışmaları ile takım ve bireysel bazda proje fikri üretme, geliştirme ve sunma konularında deneyim kazanmaktadırlar. Bu deneyimin bir parçası olarak öğrencilerimiz, projeleri ve kulüp çalışmaları ile ulusal ve uluslararası platformlarda düzenlenen etkinliklere katılmakta; aldıkları başarılı sonuçlar ile bizleri gururlandırmaktalar. 

First Robotik Yarışması

FIRST, gençleri bilim, mühendislik, teknoloji ve matematik alanlarında eğitim ve kariyer hedeflemeye motive eden ve aynı zamanda özgüven ve hayat becerilerini geliştiren ulaşılabilir ve inovatif programlar tasarlamaktadır. FIRST’in düzenlediği programlardan biri olan FRC, lise öğrencileri için oluşturulmuş bir programdır. Lise öğrencilerimizden oluşan robotik takımımız yarışma öncesinde, işbirliği içinde çalışarak verilen görevleri başarıyla yapabilen bir robot tasarlamakta ve mekanik, elektronik, programlama konularında pek çok bilgi, beceri ve deneyim kazanmaktadır. Takımın önemli bir parçası olan girişimcilik grubu öğrencileri takımlarının görsel ve kurumsal kimliğini oluşturma, sosyal medya iletişimini yürütme, sponsorluk ve kaynak geliştirme konularında bir çok çalışma yürütmektedir. Bu çalışmalar sırasında öğrenciler kendilerini ve fikirlerini ifade edebilme, sunum yapma, kaynak bulma, marka yaratma ve girişimcilik becerilerini üst düzeyde geliştirmektedir. Bu doğrultuda, 2015 yılından itibaren kademeli olarak, First Robotics Competition (FRC) yarışmasına katılmak amacıyla robotik takımlarımız kurulmuştur. Öğrencilerimiz süreç boyunca eşsiz deneyim ve beceri kazanmışlardır. FRC Robotik Takımımız NoktaParantez FRC’de başarılı sezonlara imza atarak yoluna devam etmektedir.

Web Sitesi

Vex Robotik Yarışması

Türkiye’nin ilk VEX Robotics Competition (VRC) takımı olarak çalışmalarına başlayan Mechaminds takımı ikinci yılında daha kapsayıcı bir yapıda Hisar Mechatronics adı altında dört ayrı takımla çalışmalarına devam etmektedir. VRC öğrencilere sene boyunca 21. yüzyılın temel yaşam becerileri olarak kabul edilen takım çalışması ve kaliteli iletişim odağında STE(A)M felsefesinin kazanımlarını edinme ve bu süreci sene boyunca gerçekleşen çok sayıda turnuvalarla test etme imkanı sağlamaktadır. Her eğitim yılında değişen temalar üzerinden robot ve mühendislik tasarım projelerini hazırlayan öğrenciler sene boyunca çalışmalarına devam ederek hayal ettiklerini hayata geçirebilmek adına sürekli revizyonlar yapmaktadır.

 

Lise düzeyinde sadece okul sonrası çalışmaları ile değil 10 ve 11. Sınıflara verilen Mekatronik dersi ile de desteklenen süreç içerisinde öğrenciler özellikle mekanik sistemler ve elektronik odağında geçen ders kazanımlarını kalıcı öğrenmeye transfer edecek imkanı bulmaktadır. Süreç içinde katıldığı turnuvalarda jüriler tarafından bir çok farklı alanda ödüle layık görülen Hisar Mechatronics takımları, geleceğin mühendisleri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Türkiye’de 2017-2018 sezonunda gerçekleşen turnuvaların tamamında tüm organizasyon sürecinde gönüllü olan Hisar Mechatronics ekibi, bu sürecin bir kazanımı olarak 2018-2019 Akademik Yılında 15 takımın katılımıyla kendi turnuvasını da düzenlemiştir. 2 gün boyunca organize edilen eğitimlerle bir çok takıma mentorluk yapan Hisar Mechatronics takımları, turnuvalardaki mücadelesi ile de duyarlı profesyonellik anlamında tüm takımlara örnek olmuştur.

Technovation Challenge

Technovation Challenge, dünyanın dört bir yanındaki kız öğrencilere programlama, ürün geliştirme, girişimcilik ve liderlik konularında fırsatlar sunan uluslararası bir organizasyondur. Her yıl bu platformda, dünyanın farklı yerlerinden gelen kız öğrenciler toplumlarında yer alan önemli bir sorunu tanımlar ve çözüm üretmek üzere çalışırlar.

2012 yılından bu yana içinde bulunduğumuz Technovation Challenge ile programlama, ürün geliştirme, girişimcilik ve liderlik konularında çalışılmaktadır. Ortaokul ve lise düzeyinde  çok sayıda öğrenci ile proje kapsamında küresel bir problem ele alınarak, çözüme odaklanan bir mobil uygulama geliştirilmekte ve uygulamayı hayata geçirmek için kapsamlı bir iş planı ile süreç tamamlanmaktadır. Bu doğrultuda, 2012 yılından itibaren Technovation Challenge, yarışmasına katılım göstermekteyiz.

Web Sitesi

PyCon UK Conference - Cardiff, İngiltere

PyCon UK Conference, Cardiff İngiltere’de gerçekleştirilen, Python programlama dili ile ilgili pek çok konu ve içeriğe yer veren, dünyanın her yerinden gelen profesyonelleri ve öğrencileri ağırlayan bir konferanstır. Öğrencilerimizin bu seviyede uluslararası bir platformda kendi proje ve sunumlarıyla yer almalarını, programlama alanındaki deneyim ve bilgilerini zenginleştirmeleri, uluslararası ortamlarda elde edecekleri farklı kazanımlar ve bu ortamlarda kuracakları ilişkilerin önemi nedeniyle destekliyoruz. Bu doğrultuda, 2017 yılından itibaren PyCon UK Conference’a katılım göstermekteyiz.

Teknofest Istanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali

Öğrencilerimizin teknoloji alanında programlama, yazılım, donanım bilgilerini geliştirebilmeleri, aynı zamana liderlik, girişimcilik ve organizasyon becerilerini desteklemek ve deneyim kazanmaları açısından  Technofest’e 2018 yılından bu yana çeşitli kategorilerde katılım göstermekteyiz.

OpenZeka MARC Yarışması (Mini Autonomous Racecar Competition)

Daha önce Bilkent Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen yarışmanın bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecektir. Yarışma bir aracın otomasyonunun geliştirilmesi süreçlerini kapsamaktadır. Yarışmaya üniversitelerin de dahil olacağını düşünerek, öğrencilerimizin potansiyel üniversite işbirliklerinden de yararlanabilmeleri için katılımlarını teşvik etmekteyiz.

Robotex International Competitions - Estonya

Avrupa’da önemli Robotik yarışmalarından biri olan Estonya Tallinn’deki Robotex, 3 farklı alanda yapılandırılmaktadır. Öğrencilerimizin dijitalleşme yolunda birçok yeniliğe ve ilke imza atan Estonya’daki bu yarışmaya katılmalarını, dijital dünyada girişimcilik konusunda farklı deneyimler kazanabilmeleri için destekliyoruz. Bu sebeple 2018 yılından bu yana katılım göstermekteyiz.

Buluş Şenliği (NASA JPL Invention Challenge)

Buluş Şenliği, JPL-NASA mühendislerinin 1998’den beri ABD’de her yıl kendi arasında eğlence amaçlı düzenlediği ve Güney Kaliforniya’daki orta dereceli okulların katılımına da açık olan “Invention Challenge” adlı yarışma esas alınarak, aynı format ve içerikte düzenlenmektedir ve ABD dışında sadece Türkiye’de yapılmaktadır. Bu etkinliği her yıl düzenli olarak takip etmekte ve katılım sağlamaktayız.

Mastering Physics ODTÜ

Mastering Physics çalıştayı CERN tarafından 5 yıldır düzenlenen, Türkiye organizasyonu ODTÜ tarafından üstlenilen, öğrencilerin parçacık fiziğine olan ilgisini ve bu konudaki farkındalığını arttırmayı hedefleyen uluslararası bir projedir. Öğrenciler verilen eğitim ve malzeme seti doğrultusunda CERN deneylerini simüle ederek iki gün boyunca çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Google Science Fair

Google, Lego, CERN, National Geographic, ve Scientific American sponsorluğunda gerçekleşen; yıllık, çevrimiçi, dünya çapında bilim yarışmasıdır. Bu yarışmaya katılan öğrenciler çevrelerinde gözlemledikleri sorunlara ürettikleri çözümleri  uluslararası alanda paylaşma imkanı bulurlar.

International Journal of Arts and Sciences Conference

IJAS Konferans Serisi, Avrupa ve Kuzey Amerika’daki çeşitli şehirlerde yıllık olarak yer almaktadır. Amacı çeşitli disiplinlerden ve ülkelerden akademisyenlerin bilimsel çalışmalarını disiplinlerarası platformda sunmalarını saglamak  hem de IJAS’ın hakemli yayınları aracılığıyla araştırmalarını paylaşımları için fırsatlar sunmaktır. Hazırlayacakları bilimsel araştırma ve makale seçildiği takdirde,  öğrencilerimiz bu calışmalarını uluslararası bir platformda savunma ve bilimsel dergilerde yayınlama imkanına sahip olabileceklerdir.

15th International Conference on Environmental Chemistry and Engineering - Roma, İtalya

Organizasyon komitesi MIT, Princeton, Lund, McGill gibi ABD ve Avrupa’nın birçok saygın üniversitesinin akademisyenlerinden oluşan uluslararası konferans programı kimya araştırmaları ve mühendisliği konusunda önde gelen etkinliklerden biri olarak listelenmektedir. Araştırma sunumları ile konferansa başvuracak öğrencilerimiz katılımlarında alanlarında uzman akademisyenlere projelerini sunma, geri bildirim alma imkanı yakalayacaklar. Aynı zamanda birçok sunumu dinleme imkanı bulacak öğrenciler bilimsel araştırma dünyasının kapısını lise yıllarında aralayarak çok kıymetli kazanımlarla dönüş yapacaklar.

International Conference on Environmental and Natural - Münih, Almanya

Organizasyonu International Academy of Science, Technology, Engineering and Management (IASTEM) tarafından yürütülen konferans dünya çapından başvuruya açık olarak düzenlenmiştir. Konferansta öğrencilerimizin hazırlayacağı sunum bildirileri World Research Library’de yayınlanacaktır. Aynı zamanda kabul alan makaleler ise International Journals bünyesinde değerlendirilecek ve yayınlanacaktır.dit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

CERN BLS4 Beamline Project

CERN’in Liselere yönelik iki yıldır düzenlediği bir yarışma.  Yarışma kapsamında liselere tam teşekküllü bir demet hattı ve çeşitli algıçlar sunuluyor. Lise öğrencileri danışman öğretmenlerinin önderliğinde bu imkanlar dahilinde bir deney tasarlıyorlar. Deneylerini 1000 kelimelik ingilizce bir metin ve 1 dakikayı aşmayan bir video ile anlatıyorlar. Kazanan grup CERN’e davet edilip 10 gün boyunca deneylerini gerçekleştirme fırsatı yakalıyor. 9 kişilik bir öğrenci grubumuz bu proje için hazırlıklarına devam etmektedir.

Avrupa Çevresel Vatandaşlık Ağı (ENEC - Cost Action CA16229)

Avrupa Çevresel Vatandaşlık Ağı (ENEC), Avrupa toplumlarında ve katılımcı ülkelerde çevre vatandaşlığının anlaşılmasını ve değerlendirilmesini geliştirmeyi amaçlamaktadır. COST 16229 eylem planı kapsamında dahil olduğumuz bu ağda, üreteceğimiz çevre projeleri ve çalışmaları ile yer almak istiyoruz.

ChemCYS (Chemistry Conference for Young Scientists) - Belçika

ChemCYS konferansı, dünyanın saygın kimya derneklerinden biri olan Royal Flemish Chemical Society (KVCV) tarafından 1976 yılından beri düzenlenmektedir. 2018 yılında 14’üncüsü gerçekleştirilen konferans 31 farklı ülkeden araştırmacıları ağırlayarak Kimya ve ilgili alanlardaki son gelişmeler ve gelecekteki uygulamalar hakkında bilgi alışverişi yapılmasına zemin sağlamaktadır. Akademisyenlerin, araştırmacıların ve sanayi temsilcilerinin buluştuğu bu konferansın hedef kitlesini, doktora ve yüksek lisans öğrencileri oluşturmaktadır. Lise öğrencilerimiz ile bu konferansa dahil olarak, takip etmekteyiz.

GSL Global Goals Competition

GSL Global Goals Competition yarışmasının amacı öğrencilerin küresel vatandaşlık ile ilgili farkındalıklarını arttırıp, fikirlerini hayata geçirmektir. Öğrenciler Birleşmiş Milletler Küresel  Hedeflerinden birini başarmayı amaçlayan bir konuda çalışarak bir proje yazıp, uygularlar ve sosyal duyarlılıklarını geliştirirler.

World Wildlife Foundation (WWF) Türkiye Doğa Öncüleri Programı

WWF-Türkiye Doğa Öncüleri programının amacı; çocukların, önce kendi çevreleri, sonra toplumu değiştirebilecekleri inancıyla, çocuklara ve öğretmenlerine rehberlik yapmaktır. Bu program kapsamında, ortaokul öğrencileri Fen bilimleri öğretmenlerinin mentörlüğünü yaptığı “Su Melekleri” modülünü yürütmektedirler. Öğrencilerin, bu konuda, sene içerisinde kendi tasarladıkları doğa projelerini yazıp uygulamaları beklenmektedir. Bu projeler arasından seçilecek olanlar, WWF Gençlik Konferansları’nda temsil şansı ve eğitim fırsatları elde etmektedir. Bu vesileyle; çocukların önce kendi okullarında ve ailelerinde, sonra kendi mahallelerinde ve toplumda Değişim Liderleri olmaları amaçlanmaktadır.

TURÇEV Eko-Okullar Programı

Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Eko-Okullar Programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşır. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir. Hisar Ortaokulu öğrencileri Eko-Okul Programı kapsamında önümüzdeki iki akademik yılda “Geri dönüşüm & Çöp-atık” temasını çalışarak, okullarında bu temalarda etkinlikler yapıp, farkındalık yaratma, çevrelerini ve ailelerini bilinçlendirmeyi hedeflemektedir.

Rome International Conference for Schools (RISC) - Roma, İtalya

Association of International School is Europe tarafından 2018 yılından itibaren Roma Uluslararası Okullar Konferansı bünyesinde International Science Fair for Schools düzenlenmektedir. Bu şenliğin amacı farklı ülkelerden katılımcı öğrencilerin bilime ilgisini desteklemek ve paylaşım yapmalarına imkan sağlamaktır. 2018 yılının teması “Innovation for Success, Science and Environment” olan yarışma, 2019 yılında da yapılacak ve öğrencilerimiz kendi hazırlayacakları çevre temalı özgün projeleri ile katılacaklardır.