Sahne Sanatları

500 kişilik modern bir sahneye sahip olan Hisar Okulları hem müzikaller hem de öğrencilerin eğitim öğretim yılı içinde sahneleyecekleri gösteriler ve oyunlar için çok iyi bir donanıma sahiptir.

Hisar’da İlkokul 3. Sınıftan 12. Sınıfa kadar Drama Kulübü ve 8. Sınıflar ile Lise öğrencilerine seçmeli drama dersleri açılmaktadır. Bu faaliyetlerdeki amacımız hem günlük yaşantılarımıza katkı sağlayan drama becerilerini ve tekniklerini, hem de ekip olarak ve paylaşarak bir hedefe yönelik çalışmayı destekleyen ve sonucunda bir oyun, skeç ya da müzikali seyirci karşısında sahneleme yetisini ve güvenini kazandıracak becerileri tanıtmak, deneyimlemelerini sağlamak ve güçlendirmektir.

Öğrencilerimizi öğrenme, öğretme, arkadaşlıklar kurma ve geliştirme, yardımlaşma ve daha birçok beceriyi geliştirme yolunda yaratıcı drama ve tiyatronun yararlarından faydalanmaları için davet ediyoruz. Öğrencilerimiz yaptığımız yaratıcı etkinlikler aracılığıyla seslerini keşfediyor, arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte çalışmanın gücünü ve keyfini deneyimliyor ve kendilerini ifade etme becerilerini geliştiriyorlar.

Hayat bir sahnedir diyoruz ve öğrencilerimize muhteşem sahnemizi kullanarak kendi yeteneklerini göstermeleri ve kendilerini rahat hissettikleri alandan bir adım dışarı çıkmaları için imkan sunmak istiyoruz.

Öğrencilerimizin Sergilediği Müzikal ve Tiyatro Oyunları

• 2007: Diamond Dreams
  • 2008: Girl Talk
  • 2008: Temple Twins
  • 2009: Deli Dumrul
  • 2009: The Odd Couple
  • 2009: Cimri
  • 2010: The Haunting of Chiplake Lodge
  • 2010: All You Need Is Love
  • 2011: Lüküs Hayat
  • 2011: Cinderella
  • 2012: Fame
  • 2012: Annie
  • 2013: Chicago
  • 2013: Murder at Christmas
  • 2014: Mamma Mia
  • 2015: Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?
  • 2015: Scenes That Happened
  • 2016: The Sound of Music