Eğitim Programlarımız

Hisar Profesyonel Öğrenme Merkezi tüm Okul çalışanlarına bilgi ve becerilerini destekleyecek ve geliştirecek ulusal ve uluslararası platformlarda pek çok eğitim programı imkanı sunmaktadır. Bu programlarla ilgili detaylı bilgilere aşağıdaki liste üzerinden ulaşabilirsiniz.

State University of New York Master Programı

State University of New York (SUNY) Disiplinlerarası Çalışmalar Master Programı, eğitim alanına yönelik sıra dışı profesyonel amaçları olan eğitmenlere yönelik bir programdır. 2015 yılından beri devam eden master programından bugüne kadar 23 öğretmenimiz mezun oldu. Program yeni kayıtlarla 2019-2020 Akademik Yılında da devam etmektedir.

MEF Üniversitesi Öğrenme Bilimleri Master Programı

Hisar Okulları ile MEF Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde 2019-20 Akademik Yılında başlatılan bir tezsiz yüksek lisans programıdır. Hali hazırda programa kayıtlı 18 öğretmenimiz bulunmaktadır. 18 öğretmenimizden 16’sı programı başarıyla tamamlayarak Şubat 2021’de mezun olmuştur; diğer 2 öğretmenimizin de Haziran 2021’de mezun olması beklenmektedir.

Phillips Exeter Academy Öğretmen Eğitim Programları

ABD’nin New Hampshire eyaletinde yer alan ve yıl içinde orta öğretim hizmeti veren bu prestijli kurum, yaz aylarında değişik disiplinlerden öğretmenlere yönelik eğitim programları yürütmektedir. 2019 yaz aylarında ilk küçük grup öğretmenimiz Biyoloji alanındaki eğitime katılmışlardır. Amacımız, her yaz 2-3 öğretmenimizin söz konusu kurumda kendi alanlarında eğitim almalarını sağlamaktır.

Principals Training Center (PTC) Programları

Principal Training Center, dünyadaki okullarda çalışan müdürlere eğitim ve yönetim alanlarında pratik, araştırmaya yönelik ve evrensel niteliğe sahip profesyonel gelişim olanakları sunan bir eğitim programdır. Okul müdürlerimiz ve müdür yardımcılarımızdan bazıları programı tamamlamış, bazıları ise müdürlük atamalarının ardından programa başlamış, halen devam etmektedir.

Harvard Graduate School İleri Düzey Eğitim Liderliği Sertifika Programı

Okul müdürlerimizin devam etmekte oldukları, eğitimde liderlik konusunda teori, prensip ve pratik anlamında kapsamlı bir temel sağlayan online sertifika programıdır.

Harvard Graduate School of Education-Çevrimiçi Öğretim ve Öğrenim için Stratejiler Geliştirme

K12 seviyesinde bazı öğretmenlerimizin aldıkları, çevrimiçi öğrenme ortamlarını tasarlama ve uygulama konusunda dört haftalık bir programdır.

Boğaziçi Üniversitesi Mini Master Programı

2017-18 Akademik Yılında toplam 29 öğretmenimizi mezun ettiğimiz Boğaziçi Üniversitesi Fark Yaratan Öğretmen Akademisi Mini Master Programı, iki yıl boyunca eğitimcilerin öğretmenlik yetkinliklerini geliştirdikleri ve edindikleri yeni tecrübe ve bilgilerle derslerinde fark yaratmak üzere kullandıkları 8 modülden oluşan bir eğitim programıdır.

Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Programı

Program, bütün çalışanlarımıza açık olan İngilizce kurslarını kapsar. Eğitim yıl boyunca devam eder ve Hisar’da iki dilli hayatın çalışanlar arasında da yaygınlaşmasını amaçlar.

Tasarım Yoluyla Anlama (UbD) Eğitim ve Mentorluk Programı

Öğretmenlerimizin öğretme becerilerini geliştirmeleri için yol gösteren, farklı bir öğretme ve ders planlama şekli sunan Tasarım Yoluyla Anlama Eğitim ve Mentorluk programı, alanında uzmanlaşmış akademisyenlerin de katılımıyla öğretmenlerimiz için seminerler ve atölye çalışmaları şeklinde planlanır ve yıl boyunca devam eder.

CPET Programları

CPET tarafından sunulan “Değişime Liderlik” ve “Harmanlanmış Eğitim İçin En İyi Uygulamalar” çevrimiçi programlarını bazı öğretmenlerimiz, bölüm başkanlarımız ve okul yöneticilerimiz tamamlamışlardır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümümü Süpervizyonluk Çalışmaları

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümümüz ve tüm okullarımızdan öğretmenlerimiz alanında uzman kişilerden öğrenci gelişimiyle ilgili yıl boyu süren süpervizyonluk desteği almaya devam etmektedir.