Hisar STEM Science Sparks Kulübü Global Social Leaders ve WWF takımı öğrencilerimiz bu seneki projelerini “SKA 14: Sudaki Yaşam” teması üzerinden hazırladılar. Geçtiğimiz yıl Marmara Denizi’nde görülen müsilaj probleminden yola çıkarak çalışmalarını bu yönde ilerleten öğrencilerimiz, projelerinde plastik atıkların azaltılmasını da gündeme alarak “SKA 12: Sorumlu Üretim ve Tüketim” ve “SKA 15: Karasal Yaşam” küresel amaçlarına değindiler.

Projeleri kapsamında İtalya Milano’da eğitim vermekte olan Istituti De Amicis Okulu ile bir araya gelen öğrencilerimiz, ortaklaşa bir tema üzerinde hareket ederek “Sudaki Yaşam” temasına yönelik olarak birlikte sanat çalışmaları hazırladılar.

Öğrencilerimizin Görsel Sanatlar derslerinde yaptıkları bu çalışmalar, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde okulumuz dijital sanat galerisi “Sanat Hisar’da” platformu üzerinde ziyarete açıldı. İki okul arasında gerçekleşen bu ortak projeye ait sanat çalışmalarını https://www.sanathisarda.com/sergi/13 adresinde yer alan “Su Altındaki Yaşam” başlığı altında inceleyebilirsiniz.

Öğrencilerimizi kutluyoruz!