Bilgisayar Bilimleri

Hisar Okullarında bilgisayar bilimleri, eğitim sürecinin önemli bir parçasıdır. Hedefimiz öğrencilerimizin dijital anlamda gereken becerilere sahip, etkin, üretken ve hızla değişen şartlara adapte olabilen bireyler olmalarını sağlamaktır. Müfredatımız, içinde bulunduğumuz çağın gerektirdiği yaklaşım ve uygulamalar aracılığı aşağıdaki başlıkları destekleyecek şekilde yapılandırılmakta ve uygulanmaktadır.

  • Yaratıcılık ve Yenilikçilik, 
  • İletişim ve İşbirliği, 
  • Araştırma ve Eleştirel Düşünme, 
  • Problem Çözme ve Karar Verme, 
  • Algoritmik Düşünme, 
  • Dijital Vatandaşlık ve Farkındalık,
  • Tasarım ve  Üretim

Bilgisayar Bilimleri Dersleri

Bilgisayar Eğitimi Bölümü, tüm öğrencilerimiz için uluslararası standartlarda güçlü bir akademik program sunmaktadır. Öğrencilerimizin potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri pek çok kulup, seçmeli ders, proje ve etkinlik fırsatının yaratıldığı bu dersler esnek bir yaklaşım ile oluşturulan öğrenme ortamlarında gerçekleştirilmektedir.

Her seviyede verilen, Bilgisayar Bilimi derslerinin yanı sıra seçmeli dersler öğrencilerimizin belirtilen alanlarda derinlemesine çalışmalar yapmasına olanak sağlamaktadır.

Grafik Tasarım Tasarım Odaklı Düşünme ve Girişimcilik AP Bilgisayar Bilimi A
Multimedya Yapay Zekaya Giriş AP Bilgisayar Bilimi CSP
CAD (3B Tasarım) Pre AP Bilgisayar Bilimi CS Capstone

2016’da Apple’ın örnek öğrenme ortamları vizyonunu gösteren okullara verilen Apple Onaylı Seçkin Okul statüsünü Türkiye’ye kazandıran okulumuzun yenilikçi ve etkileyici öğrenme ortamı öğrencilerimizin ilgisini cezbetmekle kalmayıp, somut akademik başarı ile kendini kanıtlamaktadır.

Her seviyede verilen kulüpler aracılığı ile öğrencilerimiz belirtilen alanlarda pek çok proje ve etkinliğe imza atmaktadır.

  • Çocuklar için Programlama I
  • Çocuklar için Programlama II
  • Programlama ve Robotik I
  • Programlama ve Robotik II
  • Girişimcilik
  • Uygulama Geliştirme ve Technovation
  • Bilgisayar Bilimleri Proje Geliştirme

Esnek Öğrenme Ortamları: ideaLab

Daha iyi bir öğrenme deneyimi için, öğretim stratejileri, müfredat ve öğrenme ortamları güçlü bir kombinasyon oluşturmaktadır. Bu doğrultuda esnek kelimesi anahtardır; esnek müfredat, esnek öğrenme ortamları ve esnek öğrenme yaklaşımları ile öğretmenler ve öğrenciler daha fazla keşfetme ve daha fazla öğrenmeye odaklanma şansı bulabilmektedir. Bu ortamlar, grup ve bireysel çalışma alanları, depolama alanları, seminer ve eğitim alanları ile birlikte şeffaflık ve doğal bir akış içinde yapılandırılmıştır, organik bir yapıya sahip olan öğrenme alanlarımız her gün gelişmeye ve dönüşmeye devam etmektedir.

ideaLab, öğrencilerin ve öğretmenlerin öğrenme, problem çözme ve birlikte çalışma becerileri etrafında şekillenen bir öğrenme alanıdır. ideaLab, kendi öğrenmesinin sahibi olan tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin kullanımına sürekli olarak açıktır. Yurt içi ve yurt dışı birçok proje, konferans ve hackathona da düzenli olarak katılım gösteren ve ev sahipliği yapan öğrencilerimiz, burada kendi potansiyellerini ve hayallerini gerçekleştirme fırsatı buluyor. 

Öğrenciler, ideaLab’i “küçük fikirlerin daha büyük fikirlere dönüştüğü bir ortam” olarak tanımlıyorlar.

“Yaşayan, Değişen ve Dönüşen Öğrenme Ortamları”

Öğrencilerimizin öğrenmeye karşı tutkuları ve motivasyonları ideaLab’in her yıl ihtiyaçlar doğrultusunda gelişmesini ve büyümesini sağlamaktadır. ideaLab uluslararası standartlarda FabLab statüsünü almıştır. ideaLab Multimedya, ideaLab Fabrication ve ideaLab ilkokul, ortaokul ve lise alanlarını kapsayacak şekilde çeşitlenerek yaşayan bir öğrenme alanı olarak gelişmeye devam etmektedir.

Bilişim Stratejileri Politikası

Hisar Okulları, teknolojinin etkin kullanıldığında kullanıcılar (öğrenci, öğretmen ve çalışan) için eşsiz fırsatlar ve deneyimler sunduğuna inanır. Teknoloji, eğitim programlarına destek verecek şekilde kullanıldığında, öğrencilerin 21. yüzyıla uygun beceriler kazanmalarını kolaylaştıracak… Devamını okuyun.

Dijital Vatandaşlık, Etik ve Farkındalık 

Okulumuz, Dijital Vatandaşlık, Etik ve Farkındalık konusunda yaptığı çalışmalar ile Common Sense tarafından akredite edilerek Common Sense School statüsünü almıştır. Common Sense, öğrencilerin iyi birer dijital vatandaş olarak medya ve teknoloji dünyasında başarılı olmalarına yardımcı olan kar amacı gütmeyen dünyanın önde gelen kuruluşlarından biridir. Common Sense tarafından akredite edilmiş bir okul olarak, öğrencilerimizden dijital vatandaşlık, etik ve farkındalık konusunda hassasiyet göstermeleri ve kurallara uymaları beklenmekte ve süreç titizlikle takip edilmektedir. 

Bu kapsamda önemle üzerinde durulan başlıklar aşağıdaki gibidir. 

  • Dijital Gizlilik ve Güvenlik
  • Kendini İfade Etme ve Dijital Kimlik
  • İnternet Kültürünün Bir Parçası Olmak
  • Akademik Dürüstlük İlkeleri Doğrultusunda Davranmak

Akademik İçerikler 

Hisar Okulları tarafından paylaşıma açık olan materyaller web sitemiz üzerinden tüm kullanıcıların erişebileceği şekilde yayınlanmaktadır. Google Classroom üzerinden paylaşılan tüm malzemeler ise; ilgili ders, öğretmen ve öğrenci arasındaki akademik süreçleri kapsamaktadır. Fikri mülkiyet hakları kapsamında sunumlar, videolar, çalışma kağıtları, dokümanlar, sınavlar ve derse ait tüm malzemelerin üçüncü kişilerle paylaşılmaması konusunda tüm paydaşlar bilgilendirilmiştir.