Eureka Araştırma Laboratuvarı

Okullarımızda bulunan  Fizik, Kimya, Biyoloji ve Fen ve Teknoloji  Laboratuvarlarına ek olarak ileri düzeyde bilimsel araştırmalar, deney ve projeler yapmak isteyen öğrencilerimiz ihtiyaçlarına göre tasarlanmış bir öğrenme alanıdır. Öğrencilerimizin kalıcı öğrenme, analitik düşünme ve yorumlayabilme becerilerinin desteklenmesiyle ulusal ya da uluslararası yarışma, konferans, turnuva gibi organizasyonlara tam donanımlı olarak hazırlanmalarını hedefler. Öğrencilerimiz yıl boyunca bilimsel süreç basamaklarını bu laboratuvarda takip etmekte ve elde ettikleri verilerle bilimsel araştırma raporlarını tamamlamaktadırlar.

EUREKA Araştırma Laboratuvarı aynı zamanda Advanced Placement Physics, Biology ve Chemistry gibi ileri düzey derslerinin deney setlerinin hazırlandığı, bazen küçük gruplarda, yerinde uygulandığı laboratuvardır. AP müfredatının gerektirdiği resmi laboratuvarların oluşturulmasına imkan veren deney setleri ve cihazlarımız, bu yıl TEKFEN VAKFI’nın desteğinin de alınması ile günümüz ihtiyaçlarına cevap veren modern bir yapıya dönüştürülmüştür. Geleceğimizi tasarlayacaklarına inandığımız  lise ve ortaokul öğrencilerimizin  kullanımına sunulmuştur.